• Senaste kommentarerna

  • open panel

  Preliminär SSK-kalender 2021

   

  Vi kan nu presentera en preliminär tävlingskalender för säsongen 2021.

  På grund av covid-19 blev SSK-säsongen 2020 något kortare än vanligt och med premiär så sent som i slutet av juni på Falkenbergs Motorbana. Vi lyckades ändå genomföra flertalet av dom planerade tävlingarna, dock med ett minskat antal deltagare på ca 20-25 % i SSK-serien och med strikta restriktioner om antalet personer per team. Stort tack till alla som hjälptes åt med att hålla nere antalet teammedlemmar under säsongen!

  Vi hoppas att läget i samhället är något bättre när vi närmar oss racingpremiären för 2021. Säsongen är i alla fall planerad att starta på Mantorp Park i början av maj och avslutas på Kinnekulle i början av september.

  Säsongen 2021 inleds traditionsenligt med testdag och förarkurs på Kinnekulle den 17 april. Söndagen den 18 april arrangerar vi långlopp på samma bana. Sen är det dags för säsongspremiär med Vårracet på Mantorp Park den 1-2 maj som arrangeras av MK Scandia. Därefter arrangerar SSK Kinnekulle Historic Meeting med RHK (Racerhistoriska Klubben) och Legends Cup den 21-23 maj. Kort därefter kör vi SSK deltävling 2 på Kinnekulle med SPVM den 4-6 juni. SSK deltävling 3 avgörs på Falkenbergs Motorbana den 18-20 juni, med SSK-klasser på lördag och långlopps-klasser på söndag.

  Förarna i SSK-serien kan nu preliminärt börja planera för säsongen 2021.

  Förarna i SSK-serien kan nu preliminärt börja planera för säsongen 2021.

  SSK deltävling 4 avgörs på den populära sommartävlingen Raceweek på Kinnekulle den 23-25 juli, här hoppas vi på att få ta in publik i år, men vi får se hur situationen är när vi kommer dit. Gästande klasser på Raceweek 2021 återkommer vi med vid senare tillfälle. Den 14-15 augusti är det tänkt att SSK deltävling 5 ska avgöras på Gelleråsen Arena med SPVM som gästande serie, men datumet kan komma att ändras beroende på när Kanonloppets datum spikas. SSK-finalen avgörs i alla fall på Kinnekulle den 3-5 september, där vi koppas få avsluta säsongen med en riktig fest och prisutdelning i Göteneparken på lördagskvällen. Säsongen 2021 avslutas sen helt och hållet med Mekrace och förarkurs på Kinnekulle den 2-3 oktober. Mer information inför 2021 kommer löpande på hemsidan >>> www.sskserien.se

  Vi ser fram emot flera intressanta race i SSK-serien 2021. Här en tuff kamp i VolvoCupen i Karlskoga 2020.

  Vi ser fram emot flera intressanta race i SSK-serien 2021. Här en tuff kamp i VolvoCupen i Karlskoga 2020.

  Välkomna till SSK och SSK-serien 2021!!!

   

  Kalender inför 2021 (preliminär)

  Datum Tävling – Bana Klasser
  17 april Testdag – Kinnekulle Med förarkurs
  18 april Långlopp – Kinnekulle Premiär långlopp 2021
  1-2 maj SSK 1 – Mantorp Park Vårracet. Arr MK Scandia. SSK, SPVM m. fl.
  21-23 maj RHK – Kinnekulle Kinnekulle Historic Meeting + Legends Cup
  4-6 juni SSK 2 – Kinnekulle SSK, Aquila, SPVM m. fl.
  18-20 juni SSK 3 – Falkenberg SSK, Aquila + långlopp
  23-25 juli SSK 4 – Kinnekulle RACEWEEK 2021. SSK, Aquila m. fl.
  14-15 aug SSK 5 – Gelleråsen SSK, Aquila, SPVM. Datum prel. beroende på Kanonloppet
  3-5 sep SSK 6 – Kinnekulle SSK-finalen 2021
  2-3 okt Mekracet – Kinnekulle Eventuellt även förarkurs
   
  © 2012 SSK Serien (optimerad för Chrome, Safari och Firefox)
  Designed by Emtech