• Senaste kommentarerna

  • open panel

  SSK på Gelleråsen Arena

  Den 8:e september avgjordes den femte deltävlingen i SSK-serien på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga. En intensiv dag med test, kval och två race. Förmiddagen inleddes med ett ihållande hällregn som mot eftermiddagen avtog och samtliga race kunde köras på en upptorkande bana.

  I Renault Junior Cup skulle Anton Bergström satsa allt på att ge Elliot Sjögren …

  Read More
   

  Fler jänkare hos Helsingborgarna

  Helsingborgarna i Jarls Bilservice och Team 4 Food har kämpat på i SSK Klass 3 under några år med framförallt BMW som givet bilmärke i vagnparken. Men nu är snart det tyska märket utrotningshotat i depåtältet när V8-jänkare tar över.

  Martin Jarl är den enda som fortfarande kör BMW i teamet. Men dom uppdaterade bilen med …

  Read More
   

  Svåra förhållanden i rond 5

  När den femte deltävlingen i SSK-serien avgjordes på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga var det inledningsvis svåra förhållanden för förarna då himmelen fullkomligt öppnade sig under förmiddagens första pass. Dom hade en del att fundera över gällande däckval inför dom båda racen.

  Alla SSK-klasser körde under lördagen med ett testpass, kval och två race. Sportvagnsklassen Radical gästade …

  Read More
   

  Edberg kämpar vidare i RX-7:an

  Richard Edberg från Jönköping har tävlat i flera olika SSK-klasser. Men nu ligger fokus på SSK Klass 2, där han tävlar med en ganska ovanlig Mazda RX-7. Denna bil har tidigare körts i denna klass, men då av en annan förare. Nu kämpar Richard med att bilen återigen ska gå så bra som möjligt och …

  Read More
   

  Historien om Gelleråsbanan

  Bengt-Åce Gustavsson från Billingsfors är en flitig racingfotograf som inte missar många SSK-tävlingar under sommarhalvåret. Förutom att han driver racefoto.se och svenskracing.se har han nu också skrivit boken Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Ett gediget jobb där Bengt-Åce har grävt långt ned i KMK:s arkiv för att hitta bilder och information om banans tillkomst 1949 och fram …

  Read More
   

  Sanna trivs bäst på Kinnekulle

  Sanna Andréasson från Gråbo blev historisk när hon som första tjej vann ett race i VolvoCupen på Mantorp Park i maj. Just nu leder hon också VolvoCupen totalt när tre race återstår av säsongen 2018. Här berättar hon om säsongen hittills och vad hon helst gör en timme innan race.

  Namn: Sanna Andréasson

  Född: 28 juni 1999

  Bostadsort: …

  Read More
   

  Samuel åker helst överstyrt

  Samuel Johansson från Falkenberg som tävlar i SSK Klass 3 byggde ny bil till säsongen 2018. En BMW E36 GTR – som blev en riktig fullträff har det visat sig. Han leder just nu Klass 3-C totalt och berättar här bland annat om tankarna inför bygget.

  Namn: Samuel Johansson

  Född: 1986

  Bostadsort: Falkenberg

  Klubb: Falkenbergs Motorklubb

  Yrke: Elektriker

  Tävlingsklass: 3C

  Tävlingsbil: Bmw …

  Read More
   

  Ebbe, Ebbe, Ebbe… varför?

  Redan i början av 90-talet strålade jag samman med Ebbe. Kommen ur räddningskåren i Skärblacka, stod han där i brandbyxor invid SSK:s räddningsfordon, redo att ta sig an alla utmaningar som kunde uppstå.

  Ebbe var en av oss.
  En SSK:are som alltid …

  Read More
   

  Poängläget inför deltävling 5

  Den 8:e september avgörs deltävling 5 i SSK-serien på Gelleråsen utanför Karlskoga. En viktig rond att gå för förarna nu när det gäller att samla så mycket poäng som möjligt till finalen på Kinnekulle i slutet av september. Vi tar en titt på poängläget som det ser ut efter Raceweek.

  I SSK Klass 2 har förarna …

  Read More
   

  Wejsfelt på plats i Lidköping

  Den 9 augusti fanns Petter Wejsfelt på plats i Lidköping i samband med en ny upplaga av Hjulafton, den 25:e ordningen. Här fanns allt från trampbilar och epatraktorer till raggarbilar och racingbilar — och mycket mer. Årets upplaga var riktigt välbesökt. – Ja har aldrig sett så här mycket folk på torget, sa arrangören Thomas …

  Read More
   
  © 2012 SSK Serien (optimerad för Chrome, Safari och Firefox)
  Designed by Emtech