Nytt däcksavtal med lägre priser

SSK förlänger sitt avtal med Yokohama Scandinavia och har tillsammans med den skandinaviska däckleverantören förhandlat fram ett avtal som gynnar de tävlande. – Med utgångspunkt i att reducera tävlingskostnaderna, har vi lyckats sänka däckpriserna med drygt 25 procent. I gengäld kommer vi att märka alla däck under säsongen, så att vi är säkra på att alla kör med samma förutsättningar.

Det berättar SSK:s ordförande Mikael ”Laban” Ericsson, efter genomförda förhandlingar med Yokohamas VD, Göran Bengtsson.
SSK har en lång och positiv erfarenhet av samarbetet med Yokohama och för Laban Ericsson är det naturligt att fortsätta att arbeta för lägre racingkostnader.
– Yokohama förstår våra förares förutsättningar. Från den utgångspunkten vill vi undvika att det dyker upp däck med olika gummiblandningar och till olika priser. Vår strävan är därför att skapa förutsättningar till rättvis racing och vi inför från nästa år obligatorisk däckmärkning. Det innebär att alla däck måste köpas genom vår däcksupport på plats på banan.
Det blir alltså inte möjligt att tävla på däck inhandlade genom den ordinarie däckhandeln, utan de däck som det skall tävlas på, måste köpas och märkas av SSK:s däcksupport. Däremot är fria träningar givetvis även fria för däckval.
Innebär inte det att det blir svårt för de tävlande att hitta en däcksponsor?
– Absolut inte. Vi har full möjlighet att fakturera vilket företag som helst, även däckhandlare, för de däck som tas ut via vår däcksupport, säger Ericsson. – För Yokohama är det viktigt med rätt förutsättningar och rättvist tävlande. Att SSK nu märker däcken är bra för förarna, bra för SSK och bra för oss. Det säger Göran Bengtsson, VD för Yokohama Scandinavia AB, som ser SSK som en viktig plantskola för Svensk Racing.
[styledbox type=”information” ]
De nya däckpriserna 2012 är:
185/60-13 A 048 S (Formula Basic fram) kr. 790:-
205/60-13 A 048 S (Formula Basic bak) kr. 890:-
185/55-14 A 048 M kr. 945:-
195/55-15 A 048 M kr. 1 295:-
195/50-16 A048 M kr. 1 295:-[/styledbox]