Genrep för SSK på Kinnekulle Ring

Stockholms Sportvagnsklubb körde sin sedvanliga testhelg på Kinnekulle Ring. Närmare hundra förare mötte upp med sina bilar för att finslipa formen inför racingsäsongen. Det var övervägande bilar från SSK-serien, men vi fick även se några nya JTCC-Clio, bilar från Sportvagnsmästerskapet, RHK samt någon enstaka från andra racingserier. Vädret var övervägande soligt och torrt, även om det rapporterades om betydligt sämre väder från många andra platser runt om i landet. De flesta förare fick positiva svar på sina tester och nu känner de flesta sig redo för en ny säsong. 15 förare gick förarutbildning och de flesta av dessa får vi återse redan när SSK kör sin årspremiär på Kinnekulle Ring om bara två veckor… Volvo Original Cup tycks bli den största klassen i år och vi fick se flera fina nybyggen i helgen

[hozbreak]

[two_columns ][imageeffect type=”framelightbox” width=”250″ height=”188″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/04/20120416-084949.jpg” ] [/two_columns] [two_columns_last ]André Nilsson är en av nykomlingarna i Volvo Original Cup, som ser ut att bli den största klassen inom SSK i år. Drygt 20 förare har aviserat att de skall köra. Kanske vi går mot en ny storhetstid för den här klassen igen?[/two_columns_last]

[hozbreak]

[two_columns ][imageeffect type=”framelightbox” width=”250″ height=”188″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/04/20120416-085119.jpg” ][/two_columns] [two_columns_last ]Oscar Hillström är en av de nya ungdomarna i Renault Junior Cup, SSK´s fina ungdomsklass.[/two_columns_last]

[hozbreak]
[two_columns ][imageeffect type=”framelightbox” width=”250″ height=”188″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/04/20120416-085158.jpg” ][/two_columns] [two_columns_last ]Richard Hansson satsar på nya JTCC med Renault Clio i år. I fjol var han omutlig och vann samtliga race han körde på Kinnekulle Ring, trots att han deltog i tre olika klasser under året! Som regerande SSK-mästare får han finna sig i att han har ett visst favorittryck på sig i årets JTCC. Bakom honom i bild är en annan förhandsfavorit, nämligen Joakim Forsell som vann JTCC 2010 och i fjol vann han Abarthklassen.

[/two_columns_last]

[hozbreak]

[two_columns ][imageeffect type=”framelightbox” width=”250″ height=”188″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/04/20120416-085238.jpg” ][/two_columns] [two_columns_last ]Robin Friskopps vann talangjakten Racing Star Challenge och fick som första pris en fri styrning i Formula Basic i år[/two_columns_last]