Sportvagnspremiär på Kinnekulle Ring

Sportvagnsmästerskapet (SPVM) startar sin racesäsong nu till helgen på Kinnekulle Ring. Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) står som värd. Vi kommer att få se sportvagnar av alla de slag. Modsportklassen har en mycket aktiv förarförening och till i år har det resulterat i många nya och gamla bilar. Till premiären kommer 18 till start, men det kommer att dyka upp fler senare under säsongen. Roadsportklassen fick en ordenlig tillökning för ett par år sedan då Mazda MX5 Cup slogs ihop med Roadsport C. Denna succé har fortsatt och i helgen får vi se 17 bilar i just C-klassen! Det dyker även upp några sportvagnsprototyper samt Clubmanbilar. Som om inte detta vore nog kör SSK-serien alla sina klasser också i helgen. VOC Racing är störst med 18 bilar. Tidsschemat är något annorlunda den här gången då man bara kör test och kval på lördag och samtliga finaler, två för varje klass, under söndagen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

[twothirds_columns ][imageeffect type=”frame” width=”330″ height=”230″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/05/MazdaMX5RobertSerwanski.jpg” ][/twothirds_columns] [onethird_columns_last ]Robert Serwanski vann fjolårets serie i Mazda Miata Cup i hård konkurrens med Andreas Halbig.[/onethird_columns_last]
[hozbreak]
[twothirds_columns ][imageeffect type=”frame” width=”330″ height=”230″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/05/ModsportJoakimGranfors.jpg” ][/twothirds_columns] [onethird_columns_last ]Joakim Granfors var fjolårets dominant i Modsport. I år är det fler bilar, men kan någon rå på Joakim?[/onethird_columns_last]
[hozbreak]
[twothirds_columns ][imageeffect type=”frame” width=”330″ height=”230″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/05/Roadsport.jpg” ][/twothirds_columns] [onethird_columns_last ]Det blir stora startfält i helgen. Så här såg det ut för Roadsport i fjol.[/onethird_columns_last]
[twothirds_columns ][imageeffect type=”frame” width=”330″ height=”230″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2012/05/VOCJimmyEriksson.jpg” ][/twothirds_columns] [onethird_columns_last ]SSK kör sina klasser också i helgen. VOC Racing är störst. Här är Jimmy Eriksson på väg mot årets första vinst i premiären.[/onethird_columns_last]