Sommarfestival på Kinnekulle Ring

Sommarfestival på Kinnekulle Ring

Det har blivit dags för sommarens stora racingfestival på Kinnekulle Ring. Vi pratar naturligtvis om SSK-Seriens höjdpunkt Raceweek. Veckan inleds med licenskurs redan på onsdag och körningarna på banan startar redan på torsdag morgon och håller på hela veckan ut!

Drygt 150 bilar kommer till start och förutom SSK´s egna klasser får vi se nya Renault Clio, dvs JTCC. Många av förarna i JTCC kommer just från SSK´s ungdomsklass, som kör med lite äldre Renault Clio. Vi får se SM-final i Sveriges snabbaste racingklass, Superkart. Ginetta G20 Cup är med liksom de norska klasserna GT & Seven. Avslutningsvis har vi även den nystartade klassen för Formel Ford Zetec & Duratec.

Det väntar alltså massvis med häftig racing, sammanlagt 11 heat som körs två gånger. Det blir även trevliga aktiviteter i depån som t ex den traditionsenliga tipspromenaden och grillaftonen.

Den norska klassen GT är störst, så den är indelad i två heat. Störst bland SSK-klasserna är Volvo Original Racing som fått en nyrenässans i år och det blir bara fler och fler deltagare för varje race som går! Det som banat väg är den nya 850-modellen som blivit mycket populär.

Nu hoppas vi bara på fint väder så blir inramningen perfekt!
[hozbreak]
Joakim Darbom började som så många andra med kart och sedan tog han klivet över till bil med att köra förra säsongen i Formula Basic i SSK-serien. I år har han gått över till den nystartade klassen Formel Ford Zetec/Duratec.
[hozbreak]
Marcus Fluch körde i den gamla JTCC-serien för några år sedan, men har haft ett par sabbatsår. Det är lite otippat att just han leder årets säsong när de kommer till Raceweek. Det finns många duktiga talanger i klassen som vill visa att de menar allvar med sin racingsatsning.
[hozbreak]
GT-klassen i Norge har växt lavinartat på bara några år. De senaste åren har de gästspelat vid just Raceweek. De bjuder på härligt muller och fina fighter. Här finns något för alla att se då vagnparken är mycket varierad.
[hozbreak]
Den regerande svenske mästaren i Superkart heter Henrik Vejen och allt talar för att han kommer att försvara sitt SM-guld i helgen, men racing är racing och det finns flera svenskar som tycker att vi skall behålla guldet i Sverige. Räkna med kamp om medaljerna i helgen.
[hozbreak]
SSK-klassen för Volvobilar har fått nytt liv med den nya 850-modellen. Det byggs friskt i många garage och hela tiden dyker det upp nya bilar. Kanske vi kan hoppas på att det blir som i fornstora dagar?