Upplopp för SSK-serien och ERCup

Till helgen körs årets näst sista deltävling i SSK-serien på hemmabanan Kinnekulle Ring. Det börjar bli dags att sortera ut vem som skall vinna årets olika serier. Det är framför allt två klasser där det verkligen står och väger. I Renault Junior Cup har Henric Skoog och Lina Björklund exakt samma poäng. I Volvo Original Cup är det lika spännande. Axel Hellsten leder med endast en poäng före Jimmy Eriksson. I Klass 2 leder Ingvar Nilsson före Reine Bergström och Malin Hellman Johansson. I Classic Standard har Jonas Karlsson och Bo ”Röfärgar´n” Söderqvist samma poäng och i Classic står kampen mellan bröderna Gunnar och Staffan Olárs. I Klass 1 ser Ove Ring ut att gå mot en enkel seger liksom Per Gustavsson i Klass 3A, Steffen André Feet i 3B och Johan Wärnbring i 3C. Men än är det inte avgjort och de sämsta resultaten skall ju räknas bort inför finalen som körs i Karlskoga om en månad.

Tiden går fort och det är även dags för årets näst sista tävling för ERCup. Tävlingen körs tillsammans med SSK-serien på Kinnekulle Ring. Kinnekulle är en riktig förarbana där det gäller att hålla tungan rätt i mun och hela tiden placera bilen rätt för att få till det rätta flytet i körningen. Lyckas man med detta flyger man fram. Problemet är bara att det finns 25 team till som tänker likadant… Det svänger hela tiden, inte ens rakan är rak! Det finns ingen tid att vila och det gäller att hålla koncentrationen uppe hela tiden. 2 Fast 4 You (Opel) har kopplat greppet om årets serie med två raka vinster, men deras försprång i tabellen är ändå bara fyra poäng då de inledde säsongen med ett svagt resultat. ATM Racing Team (Porsche) vann premiären och de kom tvåa senast på Sturup. De ligger på delad andraplats med Beamer Racing (BMW) som varit det jämnaste teamet i år med en andra och två tredjeplatser. I dagsläget känns det mest troligt att det är någon av dessa tre team som kommer att ta hem årets totalseger, men just i helgen vet man aldrig vem som har en perfekt dag, för det krävs för att vinna på Kinnekulle. I den framhjulsdrivna klassen leder No Limit Racing (Volvo) som vunnit två race i år.

ERCup i samarbete med SSK erbjuder en möjlighet för team att prova på långlopp i helgen. Man vänder sig till team som har bilar med liknande prestanda som ERCupbilarna, som t ex Volvo Original Cup och Clio Cup (JTCC). De som vill prova på kommer att få köra de två första timmarna av racet med ett obligatoriskt depåstopp. Har ni funderingar på att börja med långlopp är detta en mycket bra chans.

Alla SSK-seriens race körs på lördagen och ERCups sextimmarstävling körs på söndag.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se