Felix Körling har gått ur tiden

Felix Körling har gått ur tiden

Vi har nåtts av det tragiska beskedet att vår vän och tidigare styrelseledamot, Felix Körling har avlidit, allt för tidigt. Felix var styrelseledamot och kassör i SSK under fem år och gjorde stora insatser för föreningen.
Utöver detta körde Felix Fyndbörsen Cup och SSK klass 1 under flera år och de senaste åren har han tävlat för SSK i Camaro Cup.

Felix var ett underbart inslag i depån och för mig och min familj, har han under åren varit en fantastisk vän och en stöttspelare för Alexander och Christoffer, i deras tävlande.
Felix stod som barn på Skarpnäck då SSK hade flygfältet söder om Stockholm som hemmabana och drömde om att bli som Picko, Joakim Bonnier och alla de andra som virtuost flög fram över asfalten. Vid sin 60-årsdag fick han en licenskurs för att prova på sin ungdoms dröm – att vara racerförare och blev fast.
Licenskursen öppnade ögonen för sportens underbara värld och han var den trogen fram till hans tragiska bortgång under den gångna helgen.

Inte bara i sin egen utövning, utan även som åskådare, njöt Felix av fartens, spänningens och teknikens underbara värld. Från sitt eget boende i Italien, tog han sig lätt till flertalet av Europas Formula 1-banor och här hemma följde han såväl SSK:s, som STCC:s tävlingar, både som åskådare och som förare.

Felix var nyfiken, både för att hitta nya spår och mera fart men också för att hitta nya inställningar. Han tog gärna saken i egna händer och klickade stötdämpare utifrån egna teorier. Inte alltid med bättre fart som resultat men med utökad kunskap som främste erfarenhet.
Köra kunde han och jag minns att mina egna grabbar låg bakom och imponerades av spårvalet. Hindret var snarare bristen på hjälp att få materialet att hålla.

Jag kommer att sakna Felix på många plan. Som vän var han alltid lyhörd och hade kort till skratt; som advokat knivskarp och som profil i depån obetalbar. SSK och Svensk racing har mist en av sina allra största beundrare, utövare och profiler!

Tack Felix!

Uppsala 2012-09-25
John Graff