SSK-finalen står för dörren


Här är det tätt mellan Tim Svensson, Jimmy Eriksson och Axel Hellsten. 

På lördag är det dags att kora alla vinnarna i SSK-serien. Platsen är Gelleråsbanan i Karlskoga. SSK brukar avsluta sin säsong med ett race för varje klass, men i år kommer man att köra dubbla race även i finalen. Det andra racet måste räknas in i tabellen och är avgörande om två förare kommer på samma poäng. Förarna måste även räkna bort sina två sämsta resultat under säsongen.

Vi får se en handfull Porschar för första gången i år med SSK-serien. Dessutom körs finalen för Ginetta G20 Cup.

De två SSK-klasserna som är mest spännande inför finalen är VOC Racing och Klass 2. VOC Racing leds av Axel Hellsten före Jimmy Eriksson och Tim Svensson, men det är ingen betryggande ledning. Skulle Hellsten få problem så är Eriksson och Svensson snart förbi honom i tabellen.


Vem av denna trio tar hem Klass 2? Malin Hellman/Johansson, Reine Bergström eller Ingvar Nilsson

I Klass 2 är det rena getingboet! Reine Bergström leder med en poäng före Ingvar Nilsson och ytterligare en poäng bakom ligger Malin Hellman Johansson. Räkna med två stentuffa race för den här trion!

I Renault Junior Cup tog Henric Skoog ett stadigt grepp om ledningen när han vann senast, men skulle han bryta och Lina Björklund tar två segrar, ja då vinner hon med minsta möjliga marginal!

I SSK Classic är det frågan om det blir Ulf Andersson eller någon av bröderna Olárs som tar hem det?

Det kommer med andra ord att bli en riktigt spännande avslutning på säsongen för SSK. Det skall ju dessutom koras en SSK-mästare och det blir den person som tagit flest poäng totalt av alla klasser under året.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se