Sven Nyberg har lämnat oss

Sven Nyberg har lämnat oss

Vår trogne funktionär och tävlingsledare Sven Nyberg har avlidit. Sven var SSK trogen i massor av år och efterhand blev han en symbol för funktionärskåren inom SSK. Förutom att vara funktionär, var han en drivande kraft i att underhålla hemmabanan Kinnekulle och otaliga historier kan berättas om Svens förhållande till Ringen.

Själv lärde jag känna Sven bättre då mina söner började sitt tävlande runt sekelskiftet. Då jag sedermera blev vald till ordförande för klubben, blev kontakten med Sven tätare, inte minst i tävlingsorganisationssammanhang. Han var en pärla att ställa upp och köra tävlingar.

Som karaktär minns jag kanske Sven bäst bakom ratten på ”Doris”, SSK:s gamla Merca-buss, som tjänstgjorde från räddningsfordon till skrotförråd. Den var under många år liksom synonym med Sven.

Sven Nyberg var en rättvis tävlingsledare. Under hans befäl fungerade alltid tävlingarna klanderfritt och även de förare som kallades till samtal med honom, kan intyga att han var en rättvis och kunnig tävlingsledare.

SSK kommer att sakna Sven. Även om ”käften glappade” ibland, var det alltid utifrån det Sven själv tyckte var rätt och det var ändå en styrka han hade; att alltid säga sin mening!

Tack Sven för fina minnen, goda historier och en bra tid tillsammans under mina SSK-år!

2012-10-05
För SSK:s styrelse

John Graff