Mekracet på Kinnekulle Ring


Sådana här leenden var det gott om i helgen… 

Stockholms Sportvagnsklubb avrundade året på sedvanligt sätt med att köra Mekracet på Kinnekulle Ring. Namnet lever kvar från en tid då det verkligen var mekanikerna som körde race mot varandra. Numera ägnas denna helg åt provkörningar, licenstagning och att skjutsa runt på sponsorer. Det är en viktig ingrediens så att de som är med och betalar också får känna på atmosfären på riktigt nära håll. Det är otaliga leende som möter en när de på skakiga ben kliver ur bilarna. Vi fick se fyra nya juniorförare som testade sina Renault Clio-bilar. Det är kul att se att det fyller på med nya förare i SSK-leden. Några av årets juniorer kommer att kliva upp till Volvo nästa år så den klassen bara fortsätter att växa. Det har varit ett turbulent år i Racingsverige, men SSK fortsätter med sitt väl inarbetade koncept. – Vi är Elitserien i Klubbracing, sade speakern i Karlskoga och det sätter fingret på att SSK är den främsta talangskolan i Svensk racing. De flesta av våra stora profiler i racingsverige har en gång startat sin karriär i SSK. Nu väntar planering och förberedelser inför nästa säsong och SSK ligger inte på latsidan. Vi kan räkna med flera nyheter nästa säsong, men mer än så kan vi inte säga idag. Ni får ge er till tåls ett tag till. Väl mött nästa säsong.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se


Heidi Ryrlén är en av de nya juniorerna som vi kommer att få möta nästa säsong.
Hon testkörde sin helt nybyggda bil i helgen.