Testhelgen avklarad

[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignright” width=”300″ height=”200″ alt=”Robert Helling JTCC” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/04/RobertHellingJTCC.jpg” titleoverlay=”yes”]Stockholms Sportvagnsklubb inledde årets säsong på sedvanligt sätt med att arrangera en testhelg på Kinnekulle Ring. Det var öppet för standardbilar på lördagen och standard och formelbilar på söndagen. Det var mestadels bilar från den egna SSK-serien som var på plats och testade, men som vanligt var det en och annan bil från andra serier som också hade hittat hit. Under söndagen fick vi se både JTCC och nya Formel Renaultklassen köra. Det arrangerades även en licenskurs för förare.

[hozbreak]
[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignleft” width=”200″ height=”300″ alt=”Anton Eliasson” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/04/AntonEliasson.jpg” titleoverlay=”yes”]Anton Eliasson var en av kursdeltagarna och han skall inleda sin racingkarriär med att köra SSK´s ungdomsklass Renault Junior Cup, som fostrat många förare genom åren. Vädret var den stora snackisen då det kom snöbyar under fredagen och lördagen. Lokalt kom det på sina håll över decimetern med snö. På Kinnekulle Ring klarade man sig dock den här gången, så man kunde köra helt enligt tidsschemat utan att bli störda. Årets SSK-säsong drar igång den första helgen i maj på Gelleråsbanan i Karlskoga. Under sommaren blir det tre race på hemmabanan Kinnekulle, men också Falkenberg och för första gången på 10 år skall man köra på Mantorp Park. Det blir finalen i slutet av september.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

[hozbreak]

[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignleft” width=”300″ height=”200″ alt=”Line-up” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/04/Lineup.jpg” titleoverlay=”yes”]

[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignright” width=”300″ height=”200″ alt=”Asfaltering på gång” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/04/NyAsfalt.jpg” titleoverlay=”yes”]

Här är några förare uppradade inför ett testpass. I maskindepån händer det saker. Alla vägar kommer att bli asfalterade inom kort!