SSK-Serien startar i Karlskoga

Stockholms Sportvagnsklubb startar årets SSK-säsong i Karlskoga nu till helgen. Efter en lång och kall vår är det äntligen dags att få släppa alla hästkrafter fria. Det är fri träning på fredag och sedan körs både kval och båda racen på lördagen. Förutom SSK´s egna klasser får vi se Abarth Troféo. VOC Racing är som vanligt den största klassen, även om inte alla bilar har hunnit ut ur vinteridet till årets premiär.

[hozbreak]
[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignright” width=”300″ height=”200″ alt=”Alexander Graff vann i Karlskoga för 10 år sedan i en Renault 5.” url=”http://www.sskserien.se/wp-content/uploads/2013/04/AlexanderGraff3.jpg” titleoverlay=”yes”]

I år kommer vi att köra en ny artikelserie eftersom det är 10:e året i rad som undertecknad bevakar SSK-serien. Vi tittar helt enkelt tillbaka på säsongen 2003 och då avslutades säsongen i Karlskoga. Klass 1, eller Fyndbörsen Cup som den hette på den tiden, var störst med 21 bilar under säsongen. Anders Gustavsson vann finalen. I år hittar vi Anders i den nya Ginetta G40-klassen. Jörgen Hansson vann klass 2, Mattias Thorén vann Formel Ford 1600cc, Anders Manley vann Volvo Original Cup och Tomas Westerlund vann Superkart. SSK Classic var ny klass för året och finalracet vanns av Lennart Björk. Juniorklassen körde Renault 5 på den tiden och det är många unga talanger som har startat sin karriär just i den klassen. Finalen vanns av Alexander Graff som nu till helgen kör STCC för Picko Troberg Racing.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se