Dubbel Sportvagnshelg på Kinnekulle Ring

Stockholms Sportvagnsklubb kör årets andra deltävling i SSK-serien, den här helgen tillsammans med Sportvagnsmästerskapet och Ginetta Cupen. Vi kommer att få se över 100 sport och standardbilar på Kinnekulle Ring. Roadsportklassen är så stor att man fått dela upp startfältet. I Karlskoga senast fick vi se en hel del nya ansikten. Nu kommer de till en ny bana. Det blir intressant att se hur de tacklar den tekniskt krävande Kinnekullebanan. Det ryktas på facebook att en gammal SSK-mästare håller på att iordningställa en bil för start. Alla helgens race körs på söndag, då får vi se om mästaren hunnit få ordning på sin bil.

Vi kör ju en tillbakablick 10 år i tiden inför varje tävlingshelg. SSK-serien 2003 inleddes på Kinnekulle Ring. De som segrade den gången var: Leif Blyberg – Fyndbörsen, Kenneth Ekström – Kamasa, Yngve Sällqvist – Formel Ford, Daniel Johansson – Renault 5 Junior, Benny Pettersson – Classic. Tomas Westerlund och Tomas Roosemark vann i Superkart och Frederik Bylund och Fredrik Spångberg vann i Volvo Original Cup. Anders Gustavsson körde Fyndbörsen. Han bröt första racet, men vann ändå serien till sist och han blev dessutom årets SSK-mästare. Nu i helgen träffar vi honom igen då han kör en Ginetta G40.

Sportvagnsmästerskapet körde också på Kinnekulle Ring 2003. Niklas Bergström vann Roadsport, Bengt Johansson vann Modsport, Peter Eriksson vann RS och Johan Westerberg vann Clubman. Av dessa gamla segrare får vi återse Bengt Johansson i helgen då han gör comeback efter några sabbatsår. Han kör samma AC Cobra som för 10 år sedan.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se