Lilla Västkustloppet

SSK-Serien kör årets tredje omgång på den snabba banan i Falkenberg. Nu duggar racen tätt, för det var ju bara två veckor sedan man senast körde race. Förutom SSK-seriens alla ordinarie klasser får vi den här helgen även se Ginetta GT5 och Superkart, som kör sitt enda planerade race för året. De nya bullerreglerna har slagit hårdast mot just Superkart, som haft svårt att tämja ljudet. Nu skall de göra ett försök och se om de kan klara de nya gränserna, men om de misslyckas är de i gott sällskap, för många klasser har haft svårt att klara de nya kraven i år. Alla sprintracen avgörs under lördagen. På söndagen är det långloppsracing med ERCup.

SSK-Serien på Kinnekulle med Sportvagnsserien

Fredérick Bylund tog en dubbelseger i Volvo Original Cup för 10 år sedan. 

I vår serie med tillbakablickar 10 år bakåt i tiden ser vi att SSK-säsongen 2003 inte körde i Falkenberg. Därför redovisar vi härmed resultaten från deltävling två det året: I Fyndbörsen, som var den största klassen på den tiden, vann Anders Gustavsson båda racen. (Idag kör han i Ginettaklassen.) Gunnar Olárs och Enar Viktorsson delade på segrarna i Kamasa Tools Cup, Alexander Graff och Patrik Olsson delade på segrarna i Renault Junior Cup, Tobias Augustsson och Mattias Thorén delade på segrarna i Formel Ford 1600cc och Fredérick Bylund vann båda racen i Volvo Original Cup.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se