Lilla Västkustloppet i Falkenberg

[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignright” width=”300″ alt=”Heidi Ryrlén” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/06/HeidiRyrlen.jpg” titleoverlay=”yes” ] [imageeffect type=”framelightbox” align=”alignright” width=”300″ alt=”Prispallen race 2″ url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/06/PallenRenaultJuniorR2.jpg” titleoverlay=”yes” ]
SSK-Serien körde årets tredje deltävling på den snabba banan i Falkenberg. I Renault Junior Cup var Heidi Ryrlén snabbast i kvalet, men hon bromsade på sig på det andra varvet och fick ta escaperoaden och tappade därmed både tid och placeringar. John Emanuelsson vann racet före Anton Eliasson och Niklas Fredholm. Heidi spurtade upp sig till fjärde plats och hon satte snabbaste varvet, varför hon fick starta först även i andra racet. Den här gången gjorde hon inga misstag. Hon tog sin första seger i klassen före Emanuelsson och Fredholm.

[hozbreak]
[imageeffect type=”framelightbox” align=”alignleft” width=”300″ alt=”Erik Halvorssen” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2013/06/HalvorsenEriksson.jpg” titleoverlay=”yes” ]
I VOC-Racing ledde Marcus Larsson tabellen inför tävlingen, men han skulle på bröllop och gav därför sina medtävlare en ordentlig chans att komma med i matchen. Fjolårsmästaren Jimmy Eriksson tog pole, men han fick ge sig i racet till norrmannen Erik Halvorsen. Eriksson var dock snabbast på banan. Han satte snabbaste tid, som dessutom var banrekord för klassen. Jan Johansson kom trea. I andra racet höll Eriksson undan och vann före Halvorsen och August Krokström.

[hozbreak]

I klass 3 fick vi se Ted Brink i sin generation 5 Camaro. Han tog pole, men tyvärr tvingades han bryta första racet, som vanns av Leif Börstad före Leif Andersson och Richard Hansson. Dessa herrar körde i var sin underklass i SSK Klass 3 så alla var vinnare i alla fall. I andra racet var det ingen som stoppade Brink som vann enkelt, samtidigt som han satte nytt banrekord för Klass 3. Börstad kom tvåa och Andersson trea.

I klass 2 blev det två nya segrar för Malin Hellman Johansson.
I Superkart vann Stefan Malm båda racen före Tony Ahlgren och Thomas Neretnieks. Trots litet startfält körde Malm mycket snabbt och var bara en tiondels sekund över banrekordet.

Ginetta GT5 var gästklass. Dennis Strandberg startade från pole, men mästerskapsledaren Morten Dons vann första racet före Strandberg och Anders Gustavsson. Strandberg fick sin revansch då han vann andra racet före Dons och Gustavsson. I klassen för den äldre modellen (G20) vann Daniel Axelsson det första racet och Mikael Mårthen det andra.

Nu blir det lite sommaruppehåll för SSK-förarna. Nästa tävling är årets höjdpunkt, nämligen Raceweek på Kinnekulle Ring som alltid körs sista helgen i juli.