Prins Carl Philips Racing Pokal

SSK-serien fanns på plats i Lidköping och Lidköpings Open / Prins Carl Philip Racing Pokal 17-18 augusti. En karting tävling som arrangerades för första gången på den mycket fina och omtyckta motorstadion i Lidköping.
Tävlingen lockade 140 startande och ska genomföras varje år framöver. Prins Carl Philip har tillsammans med STCC och KAK instiftat ett nytt pris som ska locka fram nya karting talanger till Svensk banracing. Prinsen fanns också på plats under helgen för att dela ut sitt nya pris i tre olika klasser.

Detta var ett perfekt tillfälle för SSK att visa upp delar av sin racing serie. Heidi Ryrlén ställde ut sin Renault Clio för Renault Junior Cup, Malin Hellman/Johansson BMW M3 för SSK klass 2, Oscar Hillström visade upp sin nya Volvo S40 för VOC racing. Man fick även draghjälp av Johan Ernholm som kör Superkart och Eric Färén med sin rallycross-citroen som kör EM Super 1600. STCC fanns också på plats med Prinsens Volvo S60 Polestar. Även JTCC/Clio Cup och Formel Renault 1.6 visade några bilar.

Efter finalheaten fick SSK möjlighet att visa upp sig på banan och då greppade även seriens speaker micken och berättade om klasserna och SSK-seriens verksamhet.

Nu ser vi fram emot nästa SSK tävling på Kinnekulle Ring 6-8 sept 🙂
mvh Thomas Nilsson, SSK

[postgallery_image width=”640″ id=”0″ height=”480″ undefined slidesetid=”cprp” animation=”fade” tween=”linear” timeout=”5″ /]