Näst sista för SSK

SSK-serien kör sin femte och näst sista tävlingshelg för året. Det blir på hemmabanan Kinnekulle Ring. Förutom SSK´s egna klasser får vi för andra gången i år se Superkartklassen. Kvalen och båda racen körs under lördagen. På söndag arrangerar SSK sextimmarstävlingen åt ERCup. SSK-finalen är bara tre veckor bort och den skall i år köras på Mantorp Park.

HJohansson DJohansson

I vår artikelserie om vad som hände för tio år sedan kan vi se att septembertävlingen på Kinnekulle Ring var ett arrangemang tillsammans med tidningen Bilsport som hette ”En dag på racerbanan”. Detta kördes under några år och det var väldigt populärt. Man kan säga att detta troligen lade grunden till ”Gatebil” och andra liknande träffar som vi ser ofta i dag. SSK visade naturligtvis upp lite ”riktig” racing också. Fyndbörsen Cup, som Klass 1 hette på den tiden, körde ett race som vanns av Håkan Johansson före Anders Gustavsson och Fredrik Egeland. Självklart kördes även ett race med juniorklassen Renault Junior Cup som på den tiden körde Renault 5. Daniel Johansson vann före Alexander Graff och Patrik Olsson. Det var många vardagsbilister som trodde att de var racerstjärnor bara för att de hade köpt en Porsche, men i verkligheten fick de flesta amatörerna stryk av de små R5:orna…
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se