Final i kvadrat på Mantorp Park

Stockholms Sportvagnsklubb står som värd på Mantorp Park i helgen. De kör finalen för sin egen serie. Det är första gången på 10 år som SSK kör på Mantorp Park. Inte nog med det, det är final även för Sportvagnsmästerskapet och dessutom är det finaler för Ginetta GT5 Cup och Abarth Troféo. Över 130 bilar är anmälda och mycket står på spel. Räkna med spända nerver och god underhållning i helgen! SSK, Ginetta och Abarth kör sina finaler på lördag och Sportvagnsmästerskapet kör sina finaler på söndagen.

SSK´s största klass i år är Volvo Original Cup och det är just i den klassen det är som allra jämnast. Jimmy Eriksson och Marcus Larsson gör upp om guldet och först i mål vinner! Ginetta GT5 Cup är uppdelat i två underklasser; G40 och G20. I G40 är det jämnt i toppen och det står mellan Dennis Strandberg och Morten Dons. I G20 är det nästan avgjort. Stavros Tentis behöver bara en poäng för att säkra guldet.

I Sportvagnsmästerskapet är det endast Daniel Röjsel som är klar mästare i RS. Jämnast är det i Roadsport C där Kent Heijel och Andreas Halbig har lika många poäng.

Vår vana trogen tar vi en titt på vad som hände på just Mantorp Park för tio år sedan…

Fyndbörsen Cup (Klass 1) var störst på den tiden. Håkan Johansson och Anders Gustavsson delade på segrarna. I Volvoklassen segrade Patrik Jansson och Håkan Christiansson. I Kamasa Tools Cup (Klass 2) tog Jörgen Hansson en dubbelseger. I Renault Junior Cup vann Patrik Olsson dubbelt. Mattias Thorén vann dubbelt i Formel Ford. Tomas Roosemark och Tomas Westerlund delade på segrarna i Superkart. Jörgen Adlén vann SSK Classic. Hans bil såg likadan ut då som nu, och förresten så såg den likadan ut för 30 år sedan också… Även den gången var Sportvagnsmästerskapet med och körde under samma helg som SSK.
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

PatrikOlsson2 FyndJohanssonGustavsson

KamasaHansson