Säsongsavslutning för SSK med Mekracet på Kinnekulle Ring

Mekhelgen

Ännu en säsong går mot sitt slut. För SSK-serien, som startades 1971, har det varit ännu ett hektiskt år. Förutom de egna klasserna har de haft mängder med gästklasser under året som t ex: ERCup, SPVM, RHK, JTCC, Formel Renault, Abarth Troféo, Ginetta och även Norska klasser. Största tävlingen var som vanligt Raceweek som är sommarens höjdpunkt på Kinnekulle Ring.

SSK handlar om mycket om tradition och ytterligare en sådan är Mekracet som alltid körs sist varje säsong. Från början var det verkligen ett race för mekanikerna som fick låna de bilar som de slitit med under säsongen. Förarna fick nervöst stå och titta på. På senare år har denna helg förvandlats till en test och sponsorhelg där man även har möjlighet att ta licens.

Förare får chansen att prova bilar inför nästa års säsong och sponsorer får en chans att åka med och få ett minne för livet. Detta är även sista chansen att få gasa innan vintervilan. Sedan skall bilarna skruvas isär för översyn och nya förhandlingar tas med sponsorerna.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se