VolvoCupen satsar

VolvoCupen satsar

SSK & SPVM-final Mantorp Park

Stockholm Sportvagnsklubb, SSK, är Sveriges största organisatör av breddmotorsport. Sedan många år har SSK ansvarat för den motorsportklass som tidigare kallades Volvo Original Cup. Nu satsar klassen stort på att bli störst i Sverige och byter samtidigt namn till VolvoCupen.

– Det ligger helt rätt i tiden att satsa nu, säger ordföranden i VolvoCupens förening Håkan Malmborg. Det kan låta lite motsägelsefullt när många klagar över att kostnaderna ökar och intresset minskar, men det är just där vi ser en otroligt fin möjlighet. Många drömmer om att nå sverigeeliten, men det kostar så mycket tid och pengar att det bara blir en dröm för så gott som alla som älskar motorsporten och det är här vi mönstrar våra förare och team.

VolvoCupen samlade förra året ett tjugotal förare i olika åldrar. Tävlingarna kördes på de bästa banorna Sverige kan erbjuda som t ex Kinnekulle Ring, Gelleråsen Motorstadion, Falkenberg Raceway och Mantorp Park . Serien 2013 avgjordes först på mållinjen i finalen. Nu har VolvoCupen bildat en stark förening, vars enda uppgift är att lyfta fram och promota såväl klassen som förarna.

– Vi har bildat en stark organisation som har som uppgift att göra allt för att göra VolvoCupen till en av de mest attraktiva klasserna i Sverige, säger VolvoCupens PR-ansvarige Magnus ”Kroken” Krokström som med ett eget långt förflutet inom sporten, bl. a. som förare i Volvos STCC-satsning, ser en otrolig potential för klassen. Vår slogan är ”Maximal racing – Minimal kostnad” och det sammanfattar på ett bra sätt våra ambitioner. Alla är välkomna till oss om man vill ha spännande och tät racing till vettiga pengar, säger Magnus.

Premiären 2014 sker på Gelleråsens Motorbana den 2-4 maj, men innan dess finns möjlighet till att ta licens och prova-på den 12-13 april på Kinnekulle Ring. Läs gärna mer på www.volvocupen.se eller www.facebook.com/volvocupen