Försäsongstest för SSK-serien på Kinnekulle Ring

SSK & SPVM-final Mantorp Park

Stockholms Sportvagnsklubb inleder årets säsong, precis som alla andra år, med testhelg på Kinnekulle Ring. Det ger förarna en bra möjlighet att kolla så att allt fungerar plus att de kan slipa bort rattrosten. Klassen som det talas mest om inför årets säsong är naturligtvis Volvoklassen. Den hette från början Volvo Original Cup, sedan bytte den namn till VOC-Racing och nu har man återigen bytt namn till VolvoCupen. Det namnet har anor från när den allra första Volvoklassen såg dagens ljus i början av sjuttiotalet. På den tiden körde man en cup för Volvo 140-modellen. VolvoCupen är den största klassen inom SSK idag och den växer hela tiden. Själva har de som mål att bli den största klassen i Sverige. De hade sina glansdagar på nittiotalet då det kunde vara uppåt sjuttio bilar till start! Visst vore det mumma att få uppleva detta igen? I startlistan inför helgens test hittar vi några nya namn och det kommer givetvis att hållas en licenskurs. Årets första race kommer att köras i Karlskoga den första helgen i maj, då kommer även Sportvagnsmästerskapet att köra samt JTCC, Formel Renault och NSHC.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se