PREMIÄR FÖR SSK 2/5 – PÅ GELLERÅSEN

PREMIÄR FÖR SSK 2/5 – PÅ GELLERÅSEN

[twothirds_columns ]
Racingsäsongen börjar på allvar i helgen 2-3 maj. SSK-serien kör sin första omgång på Gelleråsen utanför Karlskoga. I premiärtävlingen kör SSKs egna klasser VolvoCupen, Renault Junior Cup, SSK1-3, men även hyperintressanta junior SM-klassen Clio Cup JTCC och Formel Renault 1.6. Dessa kör normalt under STCC-arrangemangen, men gör i helgen ett uppskattat inhopp hos SSK. Vidare gästas evenemanget av Sportvagnsmästerskapet där man hittar en uppsjö snabba och sevärda bilar.

 

SSK VolvoCupen

Tävlingsdagarna kommer att vara späckade, med många tuffa heat. SSK-klassen VolvoCupen mönstrar ca 15 ekipage och där kommer man för första gången att tillämpa omvänd startordning i andra tävlingsheatet. En nyhet som kommer att utmana förarna och tilltala åskådarna!

STCC-klasserna Clio Cup JTCC och Formel Renault 1.6 har en blandning av nya och erfarna förare. Där kommer det garanterat att bjudas på jämna fighter och täta dueller.

Sportvagnsmästerskapet fördelas på ett antal klasser och de är totalt hela 65 bilar! Där kan man se ”vanliga” bilar som Mazda Miata, men det finns även extrembilar som Lotus Europa, BMW M1, AC Cobra, MGB V8 och Hult Healy. Definitivt något för dem som tycker om sportbilar och motorsång!

Under fredag den 2/5 anordnas träning för flera klasser. På lördag kl 10.20 börjar allvaret, med kval för Formel Renault. Kval och raceheat avlöser varandra fram till lunch på söndag. Därefter drar långloppsserien NSHC igång med ett 6-timmars endurancelopp.

Under hela helgen är det gratis entré och fri parkering vid banan. På banområdet finns också det omtyckta Pit Stop Cafe där det serveras både fika och lagad mat.

Väl mött på Gelleråsen!

[/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]