LYCKAD PREMIÄR FÖR SSK!

LYCKAD PREMIÄR FÖR SSK!

[twothirds_columns ]
Helgen den 2-3 maj bjöds det intressant och spännande racing när SSK arrangerade årets första racehelg på Gelleråsen, Karlskoga. SM-klasserna Clio Cup JTCC och Formel Renault 1.6 var jämte SSKs VolvoCupen huvudaktörerna och de gjorde ingen besviken. Man fick både väntade och oväntade resultat, vilket gladde publiken på plats! Utöver dessa tre tävlade även SSKs övriga klasser och de spektakulära bilarna i Sportvagnsmästerskapet. Totalt gjorde hela 120 tävlande upp om äran och pokalerna!

 

SSK VolvoCupen

Clio Cup JTCC och Formel Renault 1.6 kör normalt under STCC-arrangemangen men nu körde de premiär hos SSK. I Clio Cup var det Henrik Skog etta, och Robert Helling tvåa, som dominerade i båda loppen. Sista pallplatsen knep debutanten Albin Wernerlöv respektive Linda Johansson. För övrigt första gången en flicka tar en pallplats i Clio Cup JTCC! Två intressanta namn för framtiden!

 

Formel Renault 1.6 är en seriös formelbilsklass som körs på många ställen i Europa. I helgen hade det svenska mästerskapet tävlande från flera länder. Joonas Lappalainen från Finland var i form och körde in på en första och en andraplats. Likadant var det med Robin Hansson, som framgent kommer att satsa på den större europaserien. Tredje plats gick i båda racen till Paul Blomqvist.

 

VolvoCupen mönstrade ett starkt premiärstartfält med 15 bilar. Klassen satsar hårt och vill utveckla sitt mästerskap för att bli mer attraktivt, för både tävlande och publik. Ett led i detta är att tillämpa omvänd startordning för de 8 främsta från race 1 till race 2. Då ingen av de övervägande unga förarna varit med om detta tidigare fanns en del oro inför race 2. Somliga tyckte det var orättvist men som segraren i race 1, August Krokström uttryckte det mellan racen:
– Just nu tycker jag ju inte att det är någon strålande idé för jag hade hellre startat först som det var förut, men man måste se det som en investering för klassen och framtiden. Förhoppningsvis lär jag mig något på att försöka köra upp mig.

SSK-premiär på Gelleråsen.Förarna i VolvoCupen visade på stor kreativitet och det var roliga lopp att följa. Det var hård kamp om positioner på flera ställen i fältet och det blev inte utdraget. Vidare så körde man efter regelboken och visade respekt för varandra. Riktig gladracing med stort underhållningsvärde!

August Krokström 855 vann båda racen. Andraplatserna kneps av norrmannen Erik Halvorsen S40 och Oscar Hillström S40. Tredjeplatserna tog Daniel Malmborg 850 och Jimmy Andreasson 850.

 

SSKs Renault Junior, där man får köra från 13 års ålder, hade en kvinnlig dominant i Heidi Ryrlén. SSK-premiär på Gelleråsen.Hon vann båda racen, men kommer att få se upp med två nykomlingar som garanterat kommer att närma sig när de får mer körvana. William Gunnarsson och Klas Ekstrand var tvåa respektive trea i båda racen.

 

SSKs Klass 2 såg en ”återvändare” i högform. Fjolårets suverän Malin Hellman Johansson fick ge sig för Anders ”Strimma” Svensson, som vann båda racen. Rutinerade Ingvar Nilsson tog även han en placering av Malin. Båda de sistnämnda tog varsin andra- och tredjeplats.

 

SSK och Karlskoga Motorstadion gladdes åt vackert väder och oväntat stor publik! Som vanligt sköttes arrangemanget klanderfritt av SSKs rutinerade funktionärsstab som fick många lovord av de aktiva!

 

Nästa tävling körs på Kinnekulle Ring utanför Lidköping den 24-25/5. Tidschema och mer information presenteras fortlöpande på www.sskserien.se.

 

Länk till alla helgens resultat.

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

 

/SSK web

[/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]