VÄLKOMMEN TILL KINNEKULLE 24-25/5

SSK PÅ KINNEKULLE RING 24-25/5

[twothirds_columns ]
SSK bjuder in till andra racehelgen, av sex, i årets mästerskap. Tävlingarna körs lördag-söndag den 24-25/5 och platsen är fantastiska Kinnekulle Ring utanför Götene. SSK:s egna klasser – VolvoCupen, Renault Junior, SSK 1-3 och Classic kompletteras med Sportvagnsmästerskapet, Radical och Superkart. Full fart och mycket action utlovas! Träning och kval körs på lördagen och söndagen är full av spännande race! 9-17 båda dagarna.

 

SSK_VolvoCupen_Kinnekulle

Kinnekulle Ring är en fantastisk anläggning ur flera perspektiv. För förarna är den en av de mest krävande banorna i Sverige, en riktig utmaning! Den har alla svårigheter man kan önska sig. Snabba kurvor, långsamma kurvor, bankad kurva, dolda partier, krön och svackor. Allt detta toppas med att den har fått ny asfalt och är slät som ett salsgolv. Förra gången det hände sattes åtskilliga banrekord. Ska det bli likadant i helgen?

För publik erbjuder Kinnekulle fina naturläktare, men även möjligheter att komma riktigt nära bilarna och banan. SSK tillämpar öppen depå så vill man titta närmare på någon bil eller förare så är det fritt fram. Självklart finns servering så även magen kan få sitt! Fri parkering och fritt inträde, och speakern är i högform 🙂 För de inbitna racefantasterna finns också möjlighet att följa tävlingen elektroniskt. Man kan följa tidrapporteringen live på sin smartphone, surfplatta eller dator! För telefon och padda, testa m.amigoo.se. För dator, www.amigoo.se

VolvoCupen bjöd på två högklassiga race i premiären och man räknar med en upprepning! En sak som bidrog till spänningen var att man använde omvänd startordning i Race 2. (1:an i första racet startade på 8:e position i andra, 2:an startade 7:a o.s.v.) Nu till helgen blir det en annan nyhet som gör Race 1 intressantare. VolvoCupförarna ska ha stående start! (Man har bara kört rullande start förut.)

Renault Junior, där man får köra från 13 års ålder (!), var tidsmässigt tätt förra gången och i takt med att nya förare blir varma i kläderna kommer det att bli tätare och tätare allt eftersom! Stigande rutin gör också att självförtroendet ökar och de vågar utmana varandra om placeringar.

SSK 2 såg ett nytt namn i toppen förra tävlingshelgen. Man kan gissa att toppnamnen från ifjol kommer att göra precis allt för att återta initiativet så fort som möjligt!

Sportvagnsmästerskapet (SPVM) är ett samlingsnamn för många intressanta och sevärda bilar. Här finns allt från Mazda Miata till en BMW M1 med hårt trimmad NASCAR-V8, fördelat på olika klasser! Här finns mycket att titta på, men missa inte ”sången” i dessa fantastiska bilar!

Klasserna Superkart och Radical gör årspremiär i helgen. Båda är mycket, mycket snabba och fordonens storlek gör att de har gott om utrymme på banan. Är förarna i form kan vi få se flera intressanta och spännande race!

Välkomna till Kinnekulle Ring!

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

/SSK web

[/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]