OTROLIGT HÄNDELSERIK HELG PÅ KINNEKULLE RING

OTROLIGT HÄNDELSERIK HELG PÅ KINNEKULLE RING

[postgallery_image width=”600″ id=”0″ height=”360″ undefined slidesetid=”2014-ssk2″ align=”alignleft” animation=”fade” tween=”linear” timeout=”5″ /]

[twothirds_columns ]
SSK anordnade årets andra Racehelg tillsammans med Sportvagnsmästerskapet (SPVM). Många hade sett fram mot den här helgen, eftersom det låg ny fin och slät asfalt runt hela banvarvet för första gången sedan 2002. Förväntningarna var stora!
Racen kördes under söndagen. Vädret var strålande och gamla varvrekord raderades ett efter ett. I Superkart var Henrik Vejen nära att slå Niclas Jönssons 24 år gamla totala banrekord, men det fattades ynka tre tiondelar av en sekund! Han satte i alla fall nytt rekord för Superkart med tiden 47,769. De andra nya rekorden sattes av August Krokström VolvoCupen: 1.02,927. Klas Ekstrand Renault Junior: 1.05,196. Staffan Olárs SSK Classic: 57,059. Simon Hultén Radical: 49,061.

[hozbreak]

VolvoCupen

VolvoCupen införde sin nästa förbättringspunkt, stående start i Race 1. Många var spända på hur det skulle gå, men förarna visade än en gång att de satsar seriöst på att köra juste och bjuda på bra race! Första racet vanns övertygande av August Krokström Volvo 855, före Jan Johansson 940 (som startade 7:a!) och Erik Halvorsen S40. Andra racet, med omvänd startordning på de 6 första från race 1, gav ett händelserikt race med många omkörningar. När flaggan föll var det åter August som var först och Erik Halvorsen trea, men nu knep Daniel Malmborg andraplatsen. Hans första i VolvoCupen!

[hozbreak]

Renault Junior Cup

William Gunnarsson tog Pole position i Renault Junior Cup, men Heidi Ryrlén vann första racet före Gunnarsson och Klas Ekstrand. Heidi var lite för het i andra racet så hon fick strafftid. Där vann Ekstrand sitt livs första seger före Gunnarsson och Ryrlén.

[hozbreak]

Klass 2, Klass 3, Classic

Tim Svensson tog en dubbelseger i Klass 2 före Hans Fridén medan tyvärr Malin Hellman Johansson fick åka hem med en sönderslagen bil efter en olycklig flerbilskrock.

Staffan Olárs vann dubbelt i SSK Classic Racing medan brodern Gunnar och Jörgen Adlén delade på de andra pallplatserna.

I SSK Klass 3A tog Joakim Ahlberg och Emelie Liljeström var sin seger. I 3B vann Reine Carlsson dubbelt. Thomas Karlsson och Stefan Axelsson delade bil och tog var sin andraplats. I 3C vann John Erik Öberg och Leif Andersson var sin seger.

[hozbreak]

Superkart

Superkart vanns dubbelt av omöjlige dansken Henrik Vejen. Han har radat upp segrar på Kinnekulle de senaste åren. Mikael Friberg och Robin Nilsson kom tvåa och trea i båda racen. Stefan Malms förbannelse fortsätter… Han kvalade in som tvåa, men sedan var det mest krångel och han tvingades tyvärr bryta båda rasen.

[hozbreak]

Radical

Radicalklassen är tillbaka i Sportvagnsserien. Erik Stillman vann båda racen. Marcus Jönsson startade i pole, men nöja sig med en andraplats i första racet före Simon Hultén. Hultén bättrade sig i andra racet där han kom tvåa före Mattias Moberg. Radicalförarna dubblade och körde i RS-klassen också. Där tog Stillman och Hultén var sin seger.

[hozbreak]

Sportvagnsmästerskapet

I Clubman tog Marie Carlsson och Magnus Andersson var sin seger. Gamle kämpen Mats Lundkvist slog till med en tredjeplats i andra racet!

Gärde Wesslau Roadsport bjöd på stora startfält. I C-klassen tog ynglingen Erik Blixt pole position och han vann före rutinerade herrar som Kent Heijel och Andreas Halbig. I andra racet var gammal äldst då Heijel vann före Blixt och Björn Niklasson.

I Gärde Wesslau Roadsport A vann Anders Edlund från pole position före Henric Månsson och Lars Macklin. I andra racet vann Tommy Falck före Macklin och Peter Öfverman.

I Gärde Wesslau Roadsport B var Joachim Osbeck tillbaka och han vann före Pär Fredriksson och Max Lindblom. I andra racet vann Fredriksson före Osbeck och Lindblom.

I Jarls Bilservice Modsport var Joakim Granfors tillbaka efter ett års uppehåll. Han visade att de gamla takterna sitter i. Han tog pole position och vann båda racen! Succémannen från Karlskoga, Mattias Andersson, hade det tuffare. Han lyckades ”bara” bärga en tredjeplats… Alexander Pfister börjar bli varm i kläderna. Trots få varv i Lotusen kom han tvåa i första racet. I det andra racet var det lite mera rutinerade herrar som gjorde Granfors sällskap på pallen. Bengt Johansson kom tvåa och Kenneth Nilsson trea.

I Jarls Bilservice Modsport II vann Henrik Pihl första racet före Leif Andersson och Michael Öhrström. I andra racet vann Andersson före Bo Johansson och Torkel Kristensson.

I Jarls Bilservice Modsport III vann Per Gustavsson före Thomas Larsson och Roger Fredriksson i båda racen.
[hozbreak]

SSK arrangerar nästa race på Falkenberg Raceway om tre veckor, 14-15/6.

Vi ses!

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till VolvoCupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till VolvoCupen på FaceBook

/SSK web

[/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]