SSK RACEHELG 3 – 14-15/6

SSK RACEHELG 3 PÅ FALKENBERGS MOTORBANA 14/6

[twothirds_columns ]
SSK arrangerade årets tredje racehelg på Falkenbergs Motorbana. Vädret var fantastiskt och både förare och publik stortrivdes! Denna tävling var lite mindre i omfattning än brukligt, men det bjöds bra racing ändå. VolvoCupen hade två förare som gjorde personbästa. Daniel Malmborg tog sin första seger och Anton Eliasson sin första pallplats. I Clio Junior var Heidi Ryrlén omutlig med två segrar men Julia Eliasson gjorde personbästa med två pallplatser, där den ena var en andraplats!Prispall R2

 

VolvoCupen införde sin tredje publikfriande och utmanande förbättring, Shoot Out på kvalet. De fem första från ordinarie kval kördeFini Shoot Out en Q2 där de gjorde upp om placeringarna via ett enda flygande varv. Spännande både för förare och publik. Segrare i denna första Fini Shoot Out var serieledaren August Krokström. Han vann även första racet före Erik Halvorsen och Janne Johansson. Andra racet vanns av Daniel Malmborg (första segern!) före Janne Johansson och Anton Eliasson (första pallplatsen!) Racet bjöd på mycket dramatik, som vanligt i VolvoCupen.

 

Till denna tävling var SSK klass 3 förstärkt med några gästförare från STCC:s Carrera Cup och Clio Cup. I klass 3c formligen flög Porscharna fram och snabbast i båda heaten var Anders Conradzon före Kenneth Pantzar. I 3a, där Cliobilarna körde, var det Henrik Skoog före Joakim Ahlberg och Janne Gustafsson i båda racen. Mellanklassen 3b vanns av Reine Carlsson.

 

Tim Svensson vann Klass 2, Hasse Grönlund vann Classic Racing och Gert Severinsson vann Classic Standard.

 

Radical var gästklass denna gång och körde två sprintrace och ett långlopp över 40 minuter. Erik Stillman vann första racet från pole position (bästa startplats) och Marcus Jönsson vann andra. Regerande mästaren Simon Hultén var tvåa i båda. Långloppet vanns av RPM före MJRacing och RacePromote. Alla slutade på 54 varv, vilket är anmärkningsvärt tätt.

 

På söndagen kördes långloppet för ERCup över sex timmar. Hemmateamet Skararp Motorsport vann med 374 varv. Smällarens Racingteam kom tvåa på 371 varv och Kärkkäinen Rally & Racing, från Umeå, kom trea på 370.

 

Nu ser vi fram mot nästa tävling. Sommarens höjdpunkt, racingfestivalen Raceweek på Kinnekulle Ring 26-27 juli.

 

Vi ses på Kinnekulle Ring

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

/SSK web

[/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]