VIKTIG RACEHELG FÖR SSK PÅ KINNEKULLE 23/8

VIKTIGA FEMTE RACEHELGEN

[twothirds_columns ] Racehelg 5 går av stapeln 22-23/8. Platsen är Kinnekulle Ring utanför Götene och trots att det är sent på säsongen kommer SSK med nyheter. Det blir premiär för Legendcars! En ny klass i Sverige, som har goda möjligheter att bli riktigt stor!

 Legendscup-4-foto-Mats-sundstrom_B

 

Näst sista tävlingshelgen betyder att det börjar hårdna om slutplaceringarna. Teoretiskt kan naturligtvis vissa förare avgöra, men det är fortfarande många poäng att göra upp om!

 

I VolvoCupen ligger August Krokström 855 bra till, men Daniel Malmborg 850 och Erik Halvorsen S40 har ingalunda kastat in handduken. Faktum är att i teorin kan fem man fortfarande ta hem titeln och top tio kan ta en pallplats totalt! Det kommer att bli strid om poängen!

 

Renault Junior ser en flicka högst upp i tabellen. Heidi Ryrlén är fast besluten att bli mästarinna i år, men hon får ingenting gratis. Närmast jagas hon av Klas Ekstrand och unga Julia Eliasson.

 

Legendcars, en spännande klass som gästar SSK och Kinnekulle Ring för första gången. Bilarna är 5/8-dels kopior av amerikanska 30- och 40-talsbilar. De är väldigt lätta och utrustade med 1200-kubiks Yamaha motorcykelmotorer på 140 hk. Det ger mycket bra prestanda! Vad sägs om 0-100 på under 4 sekunder? Tack vare att bilarna är förhållandevis små skapas oanade möjligheter till spännande racing. De kan ju alltid köra flera bilar i bredd! Klassen charmar publiken varje gång de kör!

– Den här klassen är så frän, säger en av grundarna, Johan Heggblad med ett stort leende. Bra ekonomi, enkla regler och hur kul körning som helst gör att utvecklingspotentialen är enorm. Nu ska det bli riktigt roligt att få köra på fina Kinnekulle Ring.

 

Även SSK:s klasser 1, 2, 3, Classic Std och Classic Racing kör i helgen. Lördag 23/8 innehåller massor av spännande tävlingsheat!

 

Gratis inträde och parkering, servering med både fika och dagens, duktig speaker och tidtagning som kan följas i telefoner och ”paddor”. Tycker du om bilsport så kom till Kinnekulle Ring 🙂 Och du, skulle det bli regn så brukar det innebära ännu mer underhållning för publiken…

 

Välkomna!

 

/SSK web

 

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

Länk till Legendcars hemsida

 [/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]