SSK RACEHELG 5 – KINNEKULLE RING 23/8

SSK-SERIENS NÄST SISTA RACEHELG!

[twothirds_columns ] I helgen arrangerade SSK 5:e racehelgen av 6. Säsongen går mot sitt slut och ju närmare finalen man kommer, desto viktigare blir varje poäng!
Alla SSK:s klasser körde, men det saknades en del förare och bilar på grund av hårt slitage under säsongen. Tillkom gjorde Legendcars som slöt upp med hela 17 bilar i premiären med SSK.


 

VolvoCupen har bjudit på bra racing och underhållning hela säsongen. En del beror på genomtänkta grepp som både stående och rullande start, omvänd startordning i den ena heatet och en spännande Fini Shoot Out på kvalet. En annan viktig komponent är de hungriga förarna och deras hängivna mekaniker.

 

Serieledaren August Krokström Volvo 855 gjorde en rejäl avåkning på kvalet, som sånär kostade honom mästerskapet. Hans team, förstärkt med ytterligare händer, kämpade för att få bilen till start – och de lyckades! Bilen var lätt stukad, men August klarade ändå en 3:e och en 5:e plats och kunde med det säkra titeln i förmodligen sveriges bästa racingklass, VolvoCupen! (Prispallen i Race 1 – Erik Halvorsen S40, Jimmy Andreasson 850 och August Krokström 855.)

 

Race1-pall-140823

 

Mannen för dagen var annars Jimmy Andreasson Volvo 850. Han vann kvalet, vann första racet och körde upp sig från 8:e till 2:a plats_MG_9968 i andra racet! Starkt jobbat av Jimmy! Han visade att han verkligen är att räkna med! (Bilden från starten i Race 1- Jimmy i blå 850 startar från ruta ett, men August i mitten är på väg förbi efter en perfekt start. Jimmy tog sedan tillbaka placeringen 😉

 

Legendcars, som är 5/8-dels kopior av amerikanska 30- och 40-talsbilar, kom till Kinnekulle Ring med spänd förväntan. Med tanke på bilarnas storlek kom de till en för dem ”stor bana”. De trivdes som fisken i vattnet på Kinnekulles tekniska och roliga bana. Vassast i kval och två race var Emil Persson. (Längs fram på bilden.)Legendsstart 140823

 

Heidi Ryrlen 140823

 

Heidi Ryrlén vann båda racen i Renault Junior Cup och i och med detta infriade hon sin målsättning, att vinna Renault Junior! Grattis Heidi!

 

 

 

 

I SSK Klass 3 stod Peter Franzén för en mycket fin insats då han vann båda racen, trots att han kör i 3B. John Erik Öberg, med sin monster-M1:a, kör i den snabbare klassen 3C men han fick nöja sig med andraplatsen totalt. Reine Carlsson kör i 3B och han körde in som trea. Franzén upprepade sin bedrift och vann även det andra racet, nu före Carlsson och Ingvar Nilsson, som var bäst i Klass 2. (Nilsson vann även första racet i Klass 2). Hasse Grönlund och Staffan Olárs tog var sin seger i SSK Classic Racing. Johan Persson vann båda racen i Klass 1 och Gert Severinsson vann båda i SSK Classic Standard.

 

Alla SSK-racen kördes under lördagen. På söndagen körde långlopsserien ERCup. Normalt kör de ett endurancerace på sex timmar, men den här gången kördes två tretimmarsrace i stället. 2 Fast 4 You startade från pole position i Race 1, men det var Tornado Racing som vann före Skararp Motorsport och Allt i Däck Motorsport. I andra racet vann Hegnet Motorsport före 2 Fast 4 You och Allt i Däck Motorsport.

För SSK återstår endast finalen som körs på Mantorp Park den 4/10.

 

/SSK web

 

 

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

Länk till Legendcars hemsida

 [/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]