AUGUST KROKSTRÖM SSK-MÄSTARE 2014

AUGUST KROKSTRÖM SSK-MÄSTARE 2014

[twothirds_columns ] SSK-serien körde årets finaltävling på Mantorp Park tillsammans med Ginetta GT5 Challenge och Radical Endurance. August Krokström i VolvoCupen blev årets SSK-mästare. Han var den förare som tagit flest poäng av alla i SSK:s klasser. 

VCoSSKmastare2014_560

 

VolvoCupen hade klart med segraren, August Krokström, men bakom honom var det öppet vem som skulle få kliva upp på pallen. Det blev dramatiskt när Daniel Malmborg och Jan Johansson inte lyckades riktigt i kvalet. Länge såg det ut som Erik Halvorsen skulle ta silvret men när flaggan föll tog Daniel silvret, bara 6 poäng före Erik som knep bronset före Jan Johansson. Femma i serien blev årets rookie, unge Anton Eliasson. (Med tummen upp på bilden.)

 

I Renault Junior Cup var det tuff körning, men när allt sorterats ut stod den andra flickan någonsin i klassens 25-åriga historia överst på prispallen i mästerskapet! Heidi Ryrlén vann klart före Klas Ekstrand, med Julia Eliasson på bronsplats. RenaultJuniorEkstrandRyrlenEliasson_300

 

Största heatet i finalen var det sammanslagna heatet med SSK Klass 2 och 3 samt Classic Racing. Inhoppande Mattias Andersson vann Klass 3C i stor stil före John Erik Öberg (etta och tvåa på bilden). Det var stenhård kamp om tredjeplatsen i racet mellan Jesper Ojala och Joakim Berggren, där Berggren drog det längsta strået till sist. Ojala kom fyra totalt, men han vann klassen 3B före Peter Franzén och Reine Carlsson. Joakim Darbom körde sin Abarth 500 till seger i 3A. Dag Andersen blev total mästare i Klass 3 C och Reine Carlsson vann 3B.

Klass3Start_300

Klass 2 blev en nagelbitare! Hemmaföraren Anders Svensson ledde från start till mål, men bakom honom var det en hård fight mellan Ingvar Nilsson och Tim Svensson. De bytte plats flera gånger under racet men Ingvar lyckades hålla undan och ta andraplatsen före Tim. Det gjorde dock inget för mästerskapet. Tim vann klassen totalt med minsta möjliga marginal! Klass2TimSvensson_300

 

Hasse Grönlund var ensam deltagare i Classic Racing i finalen och han vann även klassen totalt.

 

Classic Standard körde tillsammans med Renault Junior Cup, då de bara var två bilar till start. Gert Severinsson vann finalen före Lars Krokstedt och han vann även klassen totalt.

 

I Ginetta GT5 Challenge tog fjolårsmästaren Dennis Strandberg pole före Niclas Lindström och Bror Ellfolk. Strandberg tog starten och körde sedan ohotat i ledning ända till målet. Ellfolk tog andraplatsen i starten, men tappade den snart till Lindström. Ellfolk fick i stället fullt upp med Jesper Prytz och de hade en sevärd kamp racet igenom. Standberg vann före Lindström och Ellfolk (bilden).   Strandberg var den mest segerrike i årets serie med fyra segrar, men han missade två racehelger då han i första hand koncentrerade sig på Europaserien i år. Lindström vann serien efter tre segrar och en jämn säsong i övrigt. Prytz kom tvåa och Strandberg trea.

GinettaGT5LindstromStrandbergEllfolk_300

 

I Ginetta G20-Cup vann Joakim Strid finalen och efter ytterligare tre segrar och idel pallplatser vann han cupen före Daniel Axelsson och Andreas Ekvall.

 

Radical avslutade racehelgen med sin final i Endurancecupen. Det var ett 50-minuters långlopp med ett obligatoriskt depåstopp. Racet var händelserikt och på det sista varvet lyckades Marcus Jönsson ta ledningen och vinna knappt före Erik Stillman och Simon Hultén. Stillman vann Endurancecupen i år medan Jönsson vann Sprintcupen. (På bilden: Stillman, Jönsson och Hultén.)

RadicalStillmanJonssonHulten_300

 

I SSK-serien återstår nu bara den så kallade Mek- och Sponsorhelgen på Kinnekulle Ring nästa helg 11-12/10. En av helgens aktiviteter är att det finns möjlighet att ta racinglicens. Se www.sskserien.se för all information.

 

/SSK web

 

Länk till SSK-serien på FaceBook

Länk till volvocupen.se med tabell, förarpresentationer och mer info.

Länk till volvocupen på FaceBook

Länk till Swedish GT och mer info om Ginetta GT5  [/twothirds_columns] [onethird_columns_last ] [/onethird_columns_last]