Kennet Thern har lämnat oss

[styledbox type=”general” ]

Kennet Thern har lämnat oss

Jag har en gammal bilskylt från en Morris, den har jag fått av Kennet. Jag hade en hund som hette Morris under hela 90-talet som blev mer som en inventarie i SSK-depån och Kennet var inte sen om att bli polare med honom. Kennet var sådan och Morris gillade bra grabbar.[imageeffect type=”frame” align=”alignright” width=”250″ height=”188″ alt=”” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2015/07/Morris-Motors-logo-2.jpg” ]

Jag kommer inte ihåg när jag träffade Kennet första gången, vi gled liksom bara ihop och blev polare. Jag tror Kennet var sådan med de han gillade och vi gillade liksom varandra…

En dag kom han med skylten, det är egentligen ingen skylt, utan ett bilmärke, ett sådant som sitter på en gammal Morris från 50-talet.
-Den här ska du ha eftersom du har en sådan hund, menade Kennet och räckte över den i ett silkespapper.
Jag har kvar pappret den låg i…

Kennet var en av de absolut trognaste funktionärer man kan tänka sig. SSK var hans allt, bortsett från familjen. Den betydde allra mest. Barnen och Ann Marie, även om de två på senaste tiden lämnat varandra.

Kennet var stor, både i kroppen och som människa. Han fanns alltid till hands och kom liksom glidande i depån. Rätt vad det var stod han där och det var för mig alltid ett kärt återseende, antingen vi setts för ett par dagar sedan eller som på senare tid längre emellan.

Jag glömmer heller inte den dagen han ringde och berättade om sin bypassoperation för tarmen. Han var så lycklig att han skulle nå en annan matchvikt. Jag höll kontakten med honom den närmaste tiden efter och han berättade stolt hur mycket vågen minskade… Kennet var en kämpe!

I morgon är det grillning på Kinnekulle, en paradgren för Kennet som först hjälpte Kjelle Holgersson och sedan bistått grillning allt sedan.
I år kommer nog grillningen att kännas helt annorlunda men förmodligen ändå en hyllning till Kennet, en av de allra trognaste funktionärer och vänner som jag haft i motorsporten!

Kennet hann inte ens fylla femtio år men minnet av en trogen vän kommer att bestå så länge jag lever…

För SSK Styrelse och alla vänner i SSK:

John Graff

[/styledbox]