Nova Racing utmanar i VolvoCupen

2012 blev Axel Hellsten SSK-mästare efter en lyckad säsong i VolvoCupen. Numera är det Oskar och Edvin Hellsten som har tagit över familjens bilar i det egna teamet Nova Racing. Efter förra årets framgångar står nu teamet inför sin tuffaste uppgift hittils, att köra hem guldet i VolvoCupen 2016.

Med mer erfarenhet hos förare och om bilarna är teamets ambitioner klara. Konkurrensen i klassen stiger alltjämt för varje år som kommer och det är ingen tvekan om att publiken kommer att få se tuffa race på Sveriges racingbanor.

– Jag är spänd på att få se vad vinterns förberedelser hos förarna har att ge och jag är övertygad om att teamet kommer göra sitt yttersta för att nå toppen, berättar teamchefen Axel Hellsten.

Fjolårets säsong innehöll inte bara framgångar, Oskar hade en tuff utgångspunkt som sedan tyvärr fortsatte med en omfattande krasch. Med en hel bil till finalen märktes det att motivationen var tillbaka.

– Jag avslutade 2015 betydligt närmare de främsta än någonsin tidigare och jag litar på att min träning under den gråare delen av året kommer visa resultat, jag skall vara med, försäkrar Oskar med glädje i blicken.

Tre segerbucklor på hyllan är såklart en faktor som bidrar till höjda förväntningarna när startskottet går i år. Lärdomarna har processats och vi kommer se en mognare Edvin tävla för Nova Racing 2016.

– Just nu toppar längtan att få sitta i förarstolen igen och jag har haft siktet klart för mästerskapet sedan målflaggen på Karlskoga förra året. Jag är medveten om konkurrensen och ser med nyfikenhet fram emot att möta den på Mantorp Park, avslutar Edvin Hellsten.

Förberedelserna är i full fart inför den officiella testhelgen på Kinnekulle ring 14-15 april som följs upp med en spännande säsongspremiär på Mantorp Park 6-7 maj.

SSK Nova Racing