Tobias Moberg fortsätter i SSK

Regerande SSK- och Renault Junior Cup Mästaren Tobias Moberg. Fortsätter mot nya mål 2016.

Tobias som kommer från Göteborg, vann Junior klassen bara 13 år gammal, men har sedan 8-årsåldern kört gokart. Men att gå till stor kart var inte aktuellt. För att köra bil var hela tiden önskemålet, och glöden i Clion under 2015 gick inte att ta miste på.

Clio Cup JTCC Kinnekulle. Foto: Jerry Karlgren
Clio Cup JTCC Kinnekulle. Foto: Jerry Karlgren

En makalös första säsong som junior talar ett tydligt språk med 7 segrar av 11 möjliga och 9 pallplatser totalt. Klassvinst och som grädde på moset SSK-mästare.

Men till säsongen 2016 väntar nya utmaningar för Tobias, som kommer köra en ”nyare” Renault Clio RS 3 (bilden). Dessa bilar är byggda för Clio Cup/JTCC, men först och främst kommer han att köra bilen i SSK Klass 3 -A. Men efter tillräckligt mycket träning kan det också bli något inhopp i Clio Cup/JTCC, om allt går vägen.

Flera förare har tidigare gått samma väg som Tobias – och lyckats. B.la Henrik Skoog som började i SSK, vann Clio Cup/JTCC 2015 och i år tar klivet upp i Carrera Cup.

Allt är möjligt…

Mek-racet på Kinnekulle Ring med SSK.
Tobias Moberg SSK-mästere 2015. Foto: Racefoto

Vi gratulerar också Tobias som blev vinnare av KAK Performance Prize 2015.

Detta pris tilldelas en västsvensk ungdomsförare eller annan aktiv ungdom inom motorsport som under det gångna året gjort en anmärkningsvärd prestation. Vinnaren får, förutom en prisstatyett formgiven av KAK västra styrelsemedlem Joakim Thedin, en prissumma på 10 000 SEK. För mer info www.kak.se

Prisutdelningen äger rum under lunchuppehållet mellan 11.30 – 12.00 på tom trana Trophy lördagen den 16/4 på Torslanda Gokartbana.

KAK – Kungliga Automobil Klubben

Läs mer om Tobias Moberg och Renault Junior Cup i Teknikens Värld nummer 10/2015