Ella Benje siktar mot ny totalseger

Hon vann SSK Klass 1 2015, som var det första året i den nyinköpta f.d JTCC-Golfen. -Allt gick över förväntan, säger hon själv. Så att sänka målsättningen till 2016 finns inte på kartan. I år ska det bli en repris!

SSK Ella Benje 1   SSK Ella Benje

Studerande Ella Benje, som vann SSK Klass 1 redan första året i SSK-serien, siktar på att upprepa bedriften 2016.

– Planen för 2016 är att försöka genomföra alla deltävlingar, men eftersom jag pluggar nu så är det lite svårt att komma iväg ibland. Jag ska absolut ta till alla tricks för att lösa det problemet.

Ella kör en f.d JTCC-bil som passar perfekt i SSK Klass 1. Har du gjort några förändringar på bilen tills i år?

– Inga större förändringar med bilen. Förutom att motorn har fått nya ventiler. Men till testhelgen är det tänkt att jag och mitt team ska labba lite med stötdämparna, för att se om jag på så vis kan kapa några sekunder tidsmässigt.

En minst sagt lyckad säsong 2015. poäng i alla race och totalseger. Hur går tankarna inför årets säsong?

– Försöka delta på alla tävlingar, hålla nervositeten och temperamentet i schack och köra så fort jag bara kan. Målsättningen är att ta hem klass segern även detta år och lära mig att hantera blött underlag bättre. Förra årets plan och upplägg fungerade bättre än väntat så varken jag eller teamet tycker att det är någon idé att ändra på något!

Ella hoppas på att få se fler konkurrenter i SSK Klass 1 2016 – Vågar du utmana?

Vi önskar lycka till!