Välbesökt testhelg på Kinnekulle

Omkring 130 förare tog möjligheten att testa sina tävlingsbilar inför säsongen i samband med SSK´s testhelg på Kinnekulle ring den 16-17 april. Detta har blivit lite av en tradition, sa flera av förarna!

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.
Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.

Stockholms Sportvagnsklubb har anordnat denna testhelg under många år, som en warm up inför säsongen. Där alla förare ska få möjlighet att testa och köra bort den värsta rattrosten innan tävlingssäsongen drar igång på allvar. Denna testhelg är öppen för alla oavsett vad man tävlar i för racingserie.

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.
Många testade med SSK på Kinnekulle Ring.

I år fick vi se bilar från många olika racingklasser som t.ex RHK, SPVM, Ginetta, Clio Cup, Radical, Legendes, Shortcar m.m. I SSK-serien var det också bra aktivitet bland förarna. I VolvoCupen värmde Fjolårsmästaren Erik Halvorsen upp för att komma väl förberedd till premiären, då han vet att många tänker utmana om titeln i år. I SSK Klass 1 siktar Ella Benje på att vinna igen. Hon satte sin snabbaste tid någonsin på Kinnekulle i helgen, så det ser bra ut inför året. I SSK Klass 2 testade många för att kunna ta titeln från Anders ”strimma” Svensson i år, som inte fanns på plats själv. I SSK Klass 3 kan vi se fram emot flera nya förare, tyvärr testade många av dom på annat håll denna helg. I SSK Classic har Ulf Andersson jagat rätt på några nya ansikten. Dessa kan nog bli att räkna med när dom fått lite mer tid bakom ratten. I Renault Junior Cup saknas regerande mästaren Tobias Moberg, som glädjande nog fortsätter i SSK, men i en nyare Renault Clio. Denna ska han köra i SSK Klass 3 i stället. Men detta öppnar upp mästerskapet i Renault Junior Cup 2016. Som garanterat kommer bli högintressant – denna talangfabrik som fostrat många förare!

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.
Emil Sonesson och Bosse Söderqvist under testhelgen på Kinnekulle Ring.

I Renault Junior Cup fortsätter Emil Sonesson från Bengtsfors Motorclub. I år ska han köra för Picko Troberg Racing – PTR. Emil hade bra fart under helgen och var bland dom snabbaste i klassen. I teamet ingår också Bosse ”Röfärgarn” Söderqvist från Vingåker, som kommer köra en Mini Cooper S i RHK-serien. Bosse som länge har kört VW Beetle i b.la Beetle Cup och SSK Classic Standard, tycker det ska bli kul att få ratta denna kvicka ”hundkoja”.

Tyvärr fick helgen ett sorgligt slut för teamet. När träningen var över på söndagen nåddes dom av att Picko Troberg hade avlidit, 78 år gammal. Det var meningen att Picko skulle varit på plats och övervakat träningen, men efter en tids kamp mot cancern tog livet slut för Picko. Vi hoppas teamet med familj orkar kämpa vidare. Det var ju detta Picko brann för…

Emil blev den siste unga föraren som kommer att tävla under Picko, även om samarbetet blev väldigt kort…

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.
16 st tog racinglicens med SSK på Kinnekulle Ring. Vi hoppas få se några på banan framöver!

I samband med testhelgen tog 16 st racinglicens. Teori på Fredag och praktik på Lördag. Alla fick möjlighet att lära sig bra spårval och vad alla flaggor betyder runt banan. Sen fick dom som hade tävlingsbil, möjlighet att träna som alla andra under söndagen. Flera tog chansen att lära sig köra på både våt och torr bana, när vädret skiftade mycket under dagen.

Nu hoppas vi att flera av aspiranterna kommer ut på banan redan i år. Så vi kan trygga svensk racing ett tag till.

SSK-premiären avgörs på Mantorp Park 6-7 maj!