Bra line-up inför deltävling två

Vårracet på Mantorp Park bjöd på en riktigt sportvagnshelg med många startande. Men även till deltävling två på Kinnekulle ring kan vi räkna med att det kommer bli fullt i depån och tätt på banan när Sportvagnsmästerskapet och SSK bjuder på en fullspäckad racehelg.

Vårracet på Mantorp Park. Strålande sol
Jesper Ojala kommer garanterat jaga nya poäng i SSK Klass 3 med sin snabba Seat Supercopa.

Närmare 160 bilar kan det bli på Kinnekulle den 28-29 maj när SSK-serien och Sportvagnsmästerskapet kör den andra deltävlingen för året. Ett fullspäckat program väntar med ny poängjakt i alla klasser…

I premiären på Mantorp blev det dubbelsegrar i flera SSK-klasser. Men nu har nog konkurrenterna vässat klorna lite extra för att vara med och slåss om nya friska poäng.

Fredrik Wiborg var otroligt snabb i VolvoCupen på Mantorp. Ska han få jobba hårdare nu mot Edvin Hellsten, Erik Halvorsen, Stian Theodorsen, Anton Eliasson, och resten som utmanade senast, kan bli tufft! I SSK Klass 2 var Tim Svensson också snabb i sin Opel Manta, men kan säkert få se upp bakåt nu. Ska Filip Sandström koppla greppet i Renault Junior Cup? Den kampen får ni inte missa! Kom ihåg att dom bara är mellan 13 och 18 år! I SSK Classic var det tunt senast, då flera drabbades av haverier. Ser tyvärr ut som det blir samma visa på Kinnekulle. Även i SSK Klass 1 saknas det lite förare, men Ella Benje och Kjell Karlsson bjuder säkert på bra fight även denna gång. Men extra kul att fler och fler hittar till SSK Klass 3, SSK-serien egna GT-klass. Där hade vi flera förare som gjorde comeback på Mantorp. Men nu kommer det även några nya in i klassen. Bl.a regerande SSK-mästaren Tobias Moberg med sin ”nya” Renault Clio, Otta Tjäder likaså, Ingemar Linuzon – Audi S2, Mats Blomqvist – Nissan 200, hemmaföraren Dennis Söderholmen från Götene – Mazda MX-5, Hampus Rydman – Ginetta G50. Per Gustafsson är också tillbaka efter problem i premiären med sin BMW M3 E36. En annan snabb BMW-åkare är John-Erik Öberg, som gör comeback med sin snabba BMW M1.

I Sportvagnsmästerskapet kommer det också bli tätt. Gärde Wesslau – Roadsport kommer som alltid med många förare. Så där räknar vi med många hårresande omkörningar. Radical kör sprint och Endurance, mycket körtid och många förare till start. I Ginetta kan vi åter igen se fram emot en intensiv kamp mellan bl.a Niclas Harbig, Anderas Andersson, Robin Lassander, Otto Gullberg, Joakim Strid och Kalle Berggren med flera…

Ginetta Cup
Tuffa race, som alltid i Ginetta GT5 Challenge.

Ladda upp inför en riktigt trevlig racehelg med SSK och SPVM.

Välkomna till Kinnekulle ring, önskar Stockholms Sportvagnsklubb!