Poängjakt väntar i Falkenberg

När SSK-serien intar Falkenbergs Motorbana den 18 juni har vi kommit halvvägs i årets serie. Nu börjar vi se vilka som hör till topp 3 i respektive klass! Men flera klasser har också ökat i antal startande, vilket har gjort att konkurrensen också har hårdnat. Så det blir intressant att se vilka som kan bemästra snabba Falkenbergs banan allra bäst!

Andra tävlingshelgen för SSK & SPVM på Kinnekulle.
Edvin Hellsten – VolvoCupen vill vinna på Falkenbergs Motorbana.

VolvoCupen har Fredrik Wiborg fått en bra start på säsongen, med tre segrar av fyra möjliga. Fredrik som har jobbat mycket med inställningarna på sin Volvo 855, kommer nu taggad till Falkenberg för att koppla greppet i tabelltoppen. Men Edvin Hellsten från Hovås, ser detta som sin hemmabana och vill givetvis vinna här. Men kommer nog jagas hårt av dom snabba norrmännen Erik Halvorsen och Stian Theodorsen, båda i Volvo S40.  Fredrik Wiborg leder på 364 poäng. Tvåa Erik Halvorsen 314 poäng och trea Edvin Hellsten 300 poäng.

Filip Sandström i Renault Junior Cup har också startat säsongen riktigt bra. 2015 körde han i skuggan av mästaren Tobias Moberg, men nu är det istället Filip som visar bagageluckan för sina konkurrenter. Ska det bli ytterligare segrar i Falkenberg? Eller kommer Emil Sonesson, Michael Haflidason och Isac Aronsson ge honom en lika tuff match som vi fick se på Kinnekulle senast!? Även debutanten Eric Nilsson ska vi inte räkna bort. Eric som ligger femma i serien, har flera gånger visat att han blir snabbare och snabbare. Filip Sandström toppar på maximala 400 poäng. Tvåa Emil Sonesson 294 poäng. Trea Michael Haflidason-Häussler på 260 poäng.

Andra tävlingshelgen för SSK & SPVM på Kinnekulle.
Filip Sandström på väg mot ny seger i Renault Junior Cup senast på Kinnekulle.

Malin Hellman I SSK Klass 2 har inte gett grabbarna en chans i sin BMW M3. Senast på Kinnekulle blev det dubbelseger och serieledning. Närmast att utmana nu är Mikael Levander – Opel Kadett, som tog två pallplatser på Kinnekulle och har fått riktig fart på sin bil. Efter Mikael finns en snabb kille från Tranås. Nämligen Tim Svensson – Opel Manta. Tim vill ta upp kampen med Malin om serieledningen. Men kommer nog få kämpa om han ska hänga med. Även Ingvar Nilsson och Richard Edberg börjar plocka fler poäng och kommer att klättra i tabellen, va så säkra! Malin Hellman leder på 180 poäng. Tvåa Mikael Levander 150 poäng. Trea Tim Svensson 140 poäng.

SSK Klass 3 blir största SSK-klassen på Falkenberg med omkring 25 bilar till start! Här får vi återigen se riktiga muskelbilar göra upp i dessa tre klassindelningar, beroende på vikt/effekt- förhållande. I Klass 3-A leder nu Thomas Larsson i en Porsche 944 på 170 poäng. Tvåa Roger Fredriksson också Porsche 944 på 135 poäng. Trea Otto Tjäder i Renault Clio på 90 poäng. I Klass 3-B toppar Jesper Ojala i en Seat SuperCopa på 150 poäng, men får se upp för tvåan Gert Severinsson, BMW M3 – som blir allt snabbare. Gert har 142 poäng. Trean Peter Franzén på 130 poäng, blir också snabbare i sin Nissan 200. Tuff match att vänta!

Andra tävlingshelgen för SSK & SPVM på Kinnekulle.
Vi får se många bilar i SSK Klass 3 på Falkenbergs Motorbana den 18 juni!

Dom snabbaste bilarna hittar vi i Klass 3-C, där flera nya förare kan vara med och utmana på Falkenberg. Bl.a Alexander Pister (Lotus), Anders Conradzon (BMW), Håkan Zaar (BMW), Jan Nilsson (Porsche) och Christoffer Bergström (Camaro-V8 TC). Men toppar tabellen gör en Corvette-förare. Nämligen Jonas Jansson på 172 poäng. Tvåa är Lotus-föraren Leif Henrik Börstad, 165 poäng. Trea BMW-föraren Ronny Olsson 116 poäng. Men här kan vi nog få se lite omkastningar i tabellen efter helgen, då ledaren Jonas inte kommer till start. Istället kan nog snabbe norrmannen Leif Henrik Börstad bli att räkna med på Falkenbergs Motorbana. Så se fram emot mycket dramatik och många roliga bilar på banan samtidigt!

 

SSK Klass 1 får vi tyvärr inte se några förare denna helg. Men Ella Benje toppar den klassen på 200 poäng. Tvåa är Kjell Karlsson på 120 poäng. I Classic Racing kommer det förhoppningsvis några fler förare. Många jobbar fortfarande med att få ordning på sina maskiner, så fler kommer framöver. Men dom som kör får istället bjuda på bra show. Här leder Jörgen Adlén tabellen på 200 poäng. Tvåa Staffan Olàrs 40 poäng. Trea Ulf Andersson fortfarande 0 poäng. Men Ulf ska komma till Raceweek har han lovat! I Classic Standard har vi heller inte sett många förare i år. Men Benny Pettersson från Örebro får återigen stå för underhållningen i sin Volvo 142. Benny är ensam i tabellen på 100 poäng.

Förutom SSK-serien bjuds det på race i Radical, Ginetta och långloppserien ERCup (6h).

Välkomna till Falkenbergs Motorbana den 18-19 juni!