Ulf Andersson tillbaka i SSK Classic

Ulf Andersson från Göteborg tävlar i SSK Classic Racing med sin Volvo 142. En klass som är öppen för äldre racerbilar som tävlat i SSK-serien fram till 1980, men det ges samtidigt dispens för andra äldre tävlingsbilar om man så vill utmana förarna i SSK Classic. Där man kan välja på att tävla i Classic Racing (för trimmade motorer). Men även i Classic Standard (för standard motorer). Beroende på vad man har för bil.

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring.
Ulf Andersson när hans Volvo 142 fortfarande var hel.

Ulf Andersson från Göteborg har byggt på sin Volvo 142 under många år, och utvecklingen går ständigt framåt. Något som också är drivkraften i Ulf´s ständiga byggande. Under premiären på Mantorp Park i början av maj körde Ulf några testpass och var riktigt nöjd med vinterns nya uppfinningar. Men under sista passet blev det lite för trångt genom pariserkurvan och han krokade ihop med Gert Severinsson, BMW där båda for av och in i räcket. Gert´s BMW klarade sig bra, men Ulf´s Volvo blev så illa tilltygad att helgen var över för den gången.

Ulf har inte kört bilen sen dess, men lovar att den ska vara fixad till Raceweek. Så nu ska det bli åka av igen! Sa Göteborgaren senast han gästade Kinnekulle för att kolla in sina konkurrenter.

Även Staffan Olàrs hade en tuff start på 2016. Då han också fick bryta premiären med sin Opel Kadett. Men den ska också vara fixad lagom till Raceweek. Där vi också kommer få se debutanten Joacim Gillberg, Volvo 240 till start. Tillsammans med Hasse Grönlund, Volvo 343 och serieledande Jörgen Adlén, Ford Escort.

Andra tävlingshelgen för SSK & SPVM på Kinnekulle.
Jörgen Adlén toppar tabellen i Classic Racing.

Det ser alltså ut att bli en intressant helg i Classic Racing där flera av förarna är taggade att ta viktiga poäng i jakten på Jörgen Adlén!

Missa inte heller dom föreläsningar som erbjuds under Raceweek. Där man tar upp allt som kan vara värt att veta kring dom utvecklingsmöjligheter som finns gällande både förare och bil inom racing. Mer info finns under annan flik på hemsidan.