Många laddar för Raceweek 2016

Den 30-31 juli är det äntligen dags för klassiska Raceweek på Kinnekulle ring. En tävling som många förare laddar lite extra mycket inför, – Raceweek vill man vinna, så är det bara! säger en del i depån. Även en del publik brukar också hitta till Kinnekulle denna helg. Då det även blir grillbuffé och dans till livemusik på kvällarna.

RACEWEEK 2016
Banan är i perfekt skick inför Raceweek.

SSK´s funktionärer har jobbat i många dagar för att Kinnekulle ring ska stå klar inför Raceweek 2016. Tält har rests, gräset har klippts, banan har sopats och byggnader har målats. Listan kan göras lång, men det är alltid ett stort antal funktionärer som krävs för att ro detta arrangemang i land. Som sagt har flera av dom redan lagt många dagar på att få banan och allt runt omkring i ordning inför helgen.

SSK måleri 2016
Byggnader har målats och fixats till inför helgen.

Kinnekulle ring är en bana som används flitigt, inte bara av SSK, utan också av många märkesklubbar som verkligen älskar att köra här. Mycket tack vare att man också kan jämföra tider från långt tillbaka, eftersom det är samma bansträckning som det var när den byggdes 1969.

Att SSK hjälper till att hålla banan och allt runt omkring i gått skick uppskattas, inte minst av dom som kör under t.e.x Raceweek. För många åker långt för att deltaga i denna klassiska tävling. Då är det kul att klubben får tummen upp för sitt arbete på och utanför banan. För många kommer tillbaka…

VolvoCupen 1
Ska det bli norsk seger i VolvoCupen i år?

Vilka vinner i dom respektive klasserna i år då? SSK ställer upp ett bra startfält i den egna SSK-serien, där det kan bli tuff kamp i bl.a VolvoCupen. Där Edvin Hellsten leder före Fredrik Wiborg och Erik Halvorsen. Men norrmännen har blivit snabbare på sistone, så vi varnar lite extra för Stian Theodorsen – Volvo S40. SSK klass 3 gästas av flera norska förare, där Leif-Henrik Börstad – Lotus står som favorit. Men Klass 3 gästas också av några förare från V8 Thunder Cars, när dom har uppehåll i sin SM-serien. Renault junior Cup är alltid sevärd, där laddar Filip Sandström för nya segrar med sikte på titeln 2016. I SSK klass 2 måste killarna nu ta i extra mycket, annars drar Malin Hellman – BMW ifrån, och då blir det svårt, speciellt för brorsan Tim Svensson som jagar bakom i tabellen. I SSK Klass 1 är Ella Benje – VW Golf fortfarande ensam, men hon kämpar tappert ändå mot dom andra som samsas på banan samtidigt. Flera förare får vi i alla fall se i SSK Classic Racing, där bl.a Staffan Olárs, Ulf Andersson och Hasse Grönlund är tillbaka. Så där kan vi nog räkna med två sevärda race.

Superkart SM
SM i Superkart avgörs under Raceweek

I övrigt kommer vi även i år att se SM i Superkart, där regerande mästaren Stefan Malm får stå som favorit. Stefan är en av få i klassen som varit utomlands och tävlat i år, där han skaffat sig bra rutin i hård konkurrens. Norska klasser blir det också, men tyvärr med ganska få förare. Men Formel Basic med sina täta race, och Norsk GT med sina muskelbilar ska nog kunna bjuda upp till några publikfriande race.

Tio klasser blir det totalt under Raceweek i år, där man också kommer få se ett långlopp, när ERCup – endurance bjuder på ett 3-timmarsrace under lördagen, där det kommer bli spännande med flera depåstopp och förarbyten. Missa inte det!!!

Välkomna till Raceweek 2016!

Många laddar för Raceweek 2016

Den 30-31 juli är det äntligen dags för klassiska Raceweek på Kinnekulle ring. En tävling som många förare laddar lite extra mycket inför, – Raceweek vill man vinna, så är det bara! säger en del i depån. Även en del publik brukar också hitta till Kinnekulle denna helg. Då det även blir grillbuffé och dans till livemusik på kvällarna.

RACEWEEK 2016
Banan är i perfekt skick inför Raceweek.

SSK´s funktionärer har jobbat i många dagar för att Kinnekulle ring ska stå klar inför Raceweek 2016. Tält har rests, gräset har klippts, banan har sopats och byggnader har målats. Listan kan göras lång, men det är alltid ett stort antal funktionärer som krävs för att ro detta arrangemang i land. Som sagt har flera av dom redan lagt många dagar på att få banan och allt runt omkring i ordning inför helgen.

SSK måleri 2016
Byggnader har målats och fixats till inför helgen.

Kinnekulle ring är en bana som används flitigt, inte bara av SSK, utan också av många märkesklubbar som verkligen älskar att köra här. Mycket tack vare att man också kan jämföra tider från långt tillbaka, eftersom det är samma bansträckning som det var när den byggdes 1969.

Att SSK hjälper till att hålla banan och allt runt omkring i gått skick uppskattas, inte minst av dom som kör under t.e.x Raceweek. För många åker långt för att deltaga i denna klassiska tävling. Då är det kul att klubben får tummen upp för sitt arbete på och utanför banan. För många kommer tillbaka…

VolvoCupen 1
Ska det bli norsk seger i VolvoCupen i år?

Vilka vinner i dom respektive klasserna i år då? SSK ställer upp ett bra startfält i den egna SSK-serien, där det kan bli tuff kamp i bl.a VolvoCupen. Där Edvin Hellsten leder före Fredrik Wiborg och Erik Halvorsen. Men norrmännen har blivit snabbare på sistone, så vi varnar lite extra för Stian Theodorsen – Volvo S40. SSK klass 3 gästas av flera norska förare, där Leif-Henrik Börstad – Lotus står som favorit. Men Klass 3 gästas också av några förare från V8 Thunder Cars, när dom har uppehåll i sin SM-serien. Renault junior Cup är alltid sevärd, där laddar Filip Sandström för nya segrar med sikte på titeln 2016. I SSK klass 2 måste killarna nu ta i extra mycket, annars drar Malin Hellman – BMW ifrån, och då blir det svårt, speciellt för brorsan Tim Svensson som jagar bakom i tabellen. I SSK Klass 1 är Ella Benje – VW Golf fortfarande ensam, men hon kämpar tappert ändå mot dom andra som samsas på banan samtidigt. Flera förare får vi i alla fall se i SSK Classic Racing, där bl.a Staffan Olárs, Ulf Andersson och Hasse Grönlund är tillbaka. Så där kan vi nog räkna med två sevärda race.

Superkart SM
SM i Superkart avgörs under Raceweek

I övrigt kommer vi även i år att se SM i Superkart, där regerande mästaren Stefan Malm får stå som favorit. Stefan är en av få i klassen som varit utomlands och tävlat i år, där han skaffat sig bra rutin i hård konkurrens. Norska klasser blir det också, men tyvärr med ganska få förare. Men Formel Basic med sina täta race, och Norsk GT med sina muskelbilar ska nog kunna bjuda upp till några publikfriande race.

Tio klasser blir det totalt under Raceweek i år, där man också kommer få se ett långlopp, när ERCup – endurance bjuder på ett 3-timmarsrace under lördagen, där det kommer bli spännande med flera depåstopp och förarbyten. Missa inte det!!!

Välkomna till Raceweek 2016!