Tabelläget inför deltävling 5

Den 2-4 september avgörs deltävling fem i SSK-serien på Kinnekulle. Där flera viktiga poäng står på spel inför finalen som avgörs på Karlskoga Motorstadion den 23-24 september. Jakten på SSK-titeln 2016 leds just nu av Filip Sandström i Renault Junior Cup som har haft en strålande säsong hittills i år, där han plockat mycket poäng. Men det finns fler förare i SSK-serien som också haft en bra poängskörd.

Raceweek på Kinnekulle Ring med SSK-Serien.
Filip Sandström, som just nu har plockat flest poäng av alla förare i SSK-serien.

Under 2015 fick Filip Sandström stå i skuggan av mästaren Tobias Moberg i Renault Junior Cup. Men till 2016 gick Tobias vidare till en annan klass, och nu är Filip i ett liknande läge, med många segrar och endast ett poängtapp med en fjärdeplats på Falkenberg. Närmast bakom jagar Emil Sonesson som haft lite otur i år, framförallt med motorn i sin Renault, som inte alltid vill fungera ett helt race. Något som också hände senast under Raceweek på Kinnekulle. Där Emil vid flera tillfällen var uppe och utmanande om segern, men det ville sig tyvärr inte riktigt. En annan förare som också varit uppe och utmanat är Isac Aronsson, som stått på pallen vid flera tillfällen i år. Isac kommer garanterat att pressa konkurrenterna runt ”kullen” i deltävling fem. Filip Sandström leder på 764 poäng, tvåa Emil Sonesson 536 poäng och trea Isac Aronsson på 486 poäng.

SSK Klass 1 har vi hittills bara sett två förare i år. Där Ella Benje från Huskvarna leder i sin VW Golf på 300 poäng. Men fler förare ger fler poäng, så än är det inte över. Men det ser onekligen bra ut för Ella. I SSK Klass 2 har Malin Hellman skapat ett bra läge med sex raka segrar i sin BMW! Där teamet fått bra snurr på Malin´s wankelmotor, och när den går som en klocka är det svårt för gänget bakom att hänga på. I tabellen skuggar ett gäng killar som behöver ta i ordentligt om dom ska ha någon chans. Blir intressant att se om dom lyckas. Malin Hellman leder på 380 poäng, tvåa Tim Svensson 250 poäng, och trea Mikael Levander 224 poäng.

Dom snabbaste bilarna ser vi i SSK Klass 3, där antalet förare har ökat i år. Men vem som vinner respektive klass är fortfarande en öppen historia. Otto Tjäder vann senast i SSK Klass 3-A, men får jobba på om han ska plocka hem totalsegern. För Thomas Larsson har varit snabbast och plockat flest poäng i sin Porsche 944. Men Otto i sin Renault Clio är bara fem poäng efter, så räkna med bra kamp på Kinnekulle nu nästa gång. Thomas Larsson har 270 poäng, Otto Tjäder 265 poäng, och trean Ingemar Linuzon har 204 poäng. I SSK Klass 3-B toppar snabba Seat-föraren Jesper Ojala tabellen, och det ser inte ut som att någon kan utmana honom just nu för det går riktigt fort när han laddar maximalt. Då är han en av dom absolut snabbaste i hela klass 3! Jesper leder på 350 poäng, tvåa är Peter Franzén 240 poäng, och trea Simon Olsson 219 poäng. Leif-Henrik Börstad leder SSK Klass 3-C i sin Lotus. Men förarna bakom närmade sig rejält när Börstad fick noll poäng i race 2 senast! Christoffer Bergström tog en seger i sin Camaro och ligger tvåa. Men Christoffer kör normalt i V8 Thunder Cars, så det är tveksamt om han kommer till start i denna deltävling. Men Ronny Olsson är bara nitton poäng efter på tredjeplats, så mycket kan hända än. Leif-Henrik Börstad har nu 305 poäng, Christoffer Bergström 290 poäng, och trean Ronny Olsson 286 poäng.

Raceweek på Kinnekulle Ring med SSK-Serien.
Ska Otto Tjäder – Renault Clio ta sig förbi Thomas Larsson i SSK Klass 3-A? Missa inte kampen!

I SSK Classic Racing har vi saknat förarna vid flertalet av tävlingarna i år. Men senast på Kinnekulle var några tillbaka och gav ledaren Jörgen Adlén en match. Men några kämpar fortfarande med diverse mekaniska problem. Vi hoppas dom kommer till säsongens tre sista race. Jörgen Adlén har 235 poäng, tvåan Gunnar Olárs 90 poäng, och trean Hasse Grönlund också 90 poäng. I Classic Standard har vi endast sett Benny Pettersson i sin Volvo 142, och det ser tyvärr inte ut att bli fler i år…

VolvoCupen har som vanligt bjudit på bra race i år med både stillastående start och omvänd startordning. Här har nu Edvin Hellsten bäst utgångsläge med två andraplatser under Raceweek, vilket gav honom ett ”litet” försprång i tabellen då tvåan Fredrik Wiborg tappade och gick in som femma i race 2. Men det är långtifrån avgjort med 300 poäng kvar att köra om. Så här kommer vi garanterat att bjudas på våghalsiga omkörningar när ALLA verkligen måste pressa sin Volvo-maskiner till max. Kul också för Sanna Anderasson som i år tog klivet från Renault Junior Cup till VolvoCupen och ligger nu på en fin fin sjundeplats. Men hon har fortfarande chansen att plocka ytterligare några placeringar innan säsongen är slut. Edvin Hellsten leder på 640 poäng, tvåa Fredrik Wiborg på 622 poäng och trea, regerande mästaren Erik Halvorsen 592 poäng.

Detta kommer bli en nagelbitare!…

Raceweek på Kinnekulle Ring med SSK-Serien.
Edvin Hellsten i ledning. Ska han behålla den tro?

På Kinnekulle gästas vi återigen utav ERCup – endurance, som kör ett sextimmarsrace under söndagen den 4 september. Blir intressant att se om BOHICA racing kan återupprepa bedriften från Raceweek och vinna igen. Men då var det tre – nu blir det sextimmar!

Välkomna till Kinnekulle ring den 2-4 september!