Legends in som gästklass…

Den 3:e september är det dags för den femte deltävlingen i SSK-serien på Kinnekulle ring. Detta är sista helgen innan finalen, som avgörs på Karlskoga Motorstadion den 23-24 september. Så nu gäller det för alla förare att ladda lite extra hårt om dom ska ha möjlighet att utmana om titeln i respektive klass. Nytt är också att populära Legends Cup hoppar in som gästklass, med ett riktigt maffigt startfält…!

Legends Cup
Legends Cup ställer upp med många bilar!

Alla kan inte vinna, men alla kan har roligt! Det är mottot i Legends racing. Där man tävlar med bilar som är i 5/8-dels skala av amerikanska 30-40-tals-coupeér. Det finns tre basmodeller med 10 olika karossutföranden. Chassit är rörramschassin på fyrkantsprofil med en rejäl bur ovanpå. Motorn är en 140-hästars Yamaha FJ 1200 och 0-100 går på under fyra sekunder. Växellådan är sekventiell och bakaxeln kommer från Toyota Corolla. Stötdämparna är justerbara i höjd och det finns ett antal olika fjädrar att välja bland. I övrigt finns det justeringsmöjligheter som på vilken normal racevagn som helst.

Omkring 30 st Legends är anmälda till tävlingen. Vi får se om favoriten Emil Persson vinner igen!? Eller kanske Christer ”Cralle” Lindholm, Fredrik Egeland, Mikael Nyman, Erik Jonsson eller Louie Bjurselius får chansen att kliva högst upp på pallen. Tät kommer det att bli, det är en sak som är säker…!

Sevärda race väntas i både SSK och Legends Cup!

SSK Race 5 2016
Missa inte deltävling 5 i SSK-serien!

I SSK-serien avgörs den femte deltävlingen i helgen. Där vi får se om Hasse Grönlund kan plocka viktiga poäng i jakten på Jörgen Adlén i SSK Classic, och vem som kan utmana Filip Sandström i Renault Junior Cup? Även i VolvoCupen väntas det bli kamp mellan Edvin Hellsten, Fredrik Wiborg och Erik Halvorsen, som ligger topp 3 just nu. I övrigt blir det även denna gång många startande i SSK Klass 3, som ställer upp med riktiga muskelbilar. Bra fajt ser vi också fram emot i SSK Klass 2, när alla klasser kör dubbla race om viktiga poäng inför finalen.

På söndag 4:e september kör ERCup – endurance 6-timmarsrace med start kl. 10.15.

Välkomna till Kinnekulle ring!