Sandström gasar mot segern

Filip Sandström från Västra Frölunda gasar på mot segern i Renault Junior Cup 2016. En klass som är öppen för ungdomar mellan 13 och 18 år. Här får man möjlighet att köra racerbil tidigt i sin karriär. Man tävlar med Renault Clio RT, en bil som ger tillräcklig prestanda för att ge ungdomarna en utmaning på banan. En utmaning som Filip klarat med den äran i år.

filip-sandstrom
Filip Sandström – som vi är vana att se honom, i ledning.

Filip Sandström har inte gett konkurrenterna mycket till chans i årets Renault Junior Cup. Där han plockat hela åtta segrar! av tio möjliga. Filip som även körde i klassen 2015, har verkligen visat att han nu har rutin i att köra ”riktig” tävlingsbil, där han många gånger också kan behålla lugnet i heta situationer och vänta in nästa omkörningsmöjlighet. Även när förarna bakom ligger och kämpar om platserna tar han ofta chansen att dra ifrån och koppla greppet om förstaplatsen. Vi får se om han gör samma i säsongens sista race…

På Kinnekulle senast i deltävling fem vann Filip race 1 efter en bra fajt med Isac Aronsson. Filip körde också snabbt och ligger ofta runt 1.05.6 – tider runt ”kullen”. I och med segern har nu Filip tillräckligt mycket poäng, och är klar mästare i Renault Junior 2016. Men i race 2 fick han bekänna färg, då Emil Sonesson var revanschsugen. Emil fick 30 sekunder straff i race 1 efter en incident med Erik Bertilsson, och fick då starta från sjunde ruta. Därifrån jagade han så mycket han bara orkade och gjorde sitt livs race genom köra om alla och vinna!!! Starkt! Filip knep andraplatsen.

eric-nilsson
Eric Nilsson tog sina två första pallplatser i Renault Junior Cup.

Eric Nilsson från Kristianstads KK, som gjorde debut i klassen i år hade en lyckad helg på Kinnekulle när han tog sin två första pallplatser genom att köra in som trea i båda heaten. Eric som även tidigare varit uppe och nosat på pallplatserna, men inte riktigt fått till det, hade nu verkligen fått upp farten och kommer garanterat bli en tuff utmanare framöver. Även Alexander Jeppsson som är debutant i klassen hittade även han farten i sin Renault. Resultatet blev en fjärdeplats i race 1, och en sjätteplats i race 2. Räkna även med Alexander framöver!

Tabellen toppas av Filip Sandström på 944 poäng, som också är klar mästare i klassen. Tvåa är Emil Sonesson på 682 poäng som kommer kämpa mot trean Isac Aronsson i finalen, som har 630 poäng. Bakom kommer Adam Olinson och Julia Eliasson göra upp om fjärdeplatsen. Adam har 548 poäng, Julia 522.

Missa inte finalen på Karlskoga Motorstadion den 23-24 september!

Välkomna!