Finalen kan bli en nagelbitare…!

Den 23-24 september avgörs SSK-finalen på Karlskoga Motorstadion, där många spännande race väntar. För flera klasser i SSK-serien är fortfarande helt jämna inför finalhelgen, där kvalet körs på fredag eftermiddag och race på lördag förmiddag. Flera team har skruvat extra mycket på bilarna för att komma väl förberedda, men man har också räknat poängen och vet nu vad det är som krävs för att ta hem titeln i sin klass, och kanske också bli SSK-mästare 2016. Så räkna med en riktig nagelbitare…!

Förarna i SSK-serien 2016 har bjudit på många sevärda race, där flera också visat framfötterna och klivit högre upp i resultatlistorna. Detta har gjort att många förare också haft en jämnare poängskörd i år, vilket skapat ett bra utgångsläge inför den stundande finalen där allt ska avgöras. Tävlingshelgerna har också varit hektiska i år, där tidsschemat har komprimerats en del med många klasser på en och samma helg. Men förarna har klarat det med den äran. Antalet startande i SSK-klasserna har ökat under 2016, vilket gjort tävlingarna ännu mer spännande då flera givit sig in i toppfajterna. Det hoppas vi fortsätter under 2017!

ssk-borstad
Ska Leif-Henrik Börstad vinna SSK Klass 3-C med sin Lotus?

Som sagt har flera förare skapat ett bra utgångsläge inför finalen, där konkurrenterna inte har någon chans att komma ifatt poängmässigt. Men några klasser är fortfarande jämna när vi räknar ihop inför finalen. I SSK Klass 1 blir Ella Benje omöjlig att ta, men hon kommer garanterat köra för en sista seger, va så säkra! I SSK Klass 2 Blir Malin Hellman också svår, då hon har 409 poäng. Men bakom får Tim Svensson se upp som har 350 poäng, för Mikael Levander på 299 poäng har en liten chans att komma ifatt. Fyran Ingvar Nilsson har 257 poäng. I SSK Klass 3 blir det en intressant fajt, där Thomas Larsson leder SSK Klass 3-A på 370 poäng. Tvåa är Otto Tjäder på 345. Trea Ingemar Linuzon på 233 poäng. När det är färre än 10 startande i klasserna är poängskalan 50, 40, 35, 32, 29, 26 osv… Så än finns det möjlighet för grabbarna. I SSK Klass 3-B blir Jesper Ojala svår att ta då han har 350 poäng. Men en kamp om andraplatsen väntar, Peter Franzén har 315 poäng och Simon Olsson har 283 poäng. I SSK Klass 3-C är det vidöppet! Leif-Henrik Börstad leder på 385 poäng, tvåa är Christoffer Bergström på 290 poäng, samma poäng har trean John-Erik Öberg. Fyran Ronny Olsson har 286 poäng. Tre poäng efter ligger Martin Jarl på 283 poäng. Sexa är Sten Jarl på 253 poäng. Detta kan bli oerhört spännande! Blir det fler än 10 startande är poängskalan 100, 80, 70, 64, 58, 52 osv…

Raceweek på Kinnekulle Ring med SSK-Serien.
Edvin Hellsten leder just nu VolvoCupen.

VolvoCupen blir det också nervöst, där ledaren Edvin Hellsten haft bra utdelning i år. Två segrar har det blivit, men resten är också pallplatser så han kör garanterat för ytterligare en i helgen för att då kunna säkra titeln. Edvin leder just nu på 820 poäng. Tvåa är Fredrik Wiborg på 792 poäng. Trean – den regerande mästaren Erik Halvorsen på 732 poäng.

Renault Junior Cup finns det ingen chans för konkurrenterna att komma ifatt ledaren Filip Sandström som har ointagliga 944 poäng. Filip har hela åtta segrar i år! En fjärdeplats och en andraplats. Det talar sitt tydliga språk. Bakom får istället Emil Sonesson, Isac Aronsson och Adam Olinson göra upp. Emil är Just nu tvåa på 682 poäng, trea Isac på 630 poäng och Adam fyra på 548 poäng.

Förarna i SSK Classic har drabbats av mycket tekniskt strul i år. Därför har ledaren Jörgen Adlén skapat en betryggande lucka ner till tvåan på 267 poäng. Jörgen som länge tävlat med sin högerstyrda Ford Escort tänker inte titta på i alla fall, utan kommer köra finalen för att försöka ta ytterligare en seger. Tvåa är Staffan Olàrs på 140 poäng. När Staffans Opel Kadett går som den ska brukar han faktiskt vinna. Något som det inte blivit så mycket av i år. Men vi får se hur den går på Gelleråsen! Trea är Hasse Grönlund på 125 poäng. Även Hasse är snabb när hans Volvo 343 fungerar till 100%.

ssk-final-2016-afficsh
SSK-finalen närmar sig…!

Förutom SSK-serien gästar även Radical Karlskoga och kör dubbla sprint race på lördag plus ett endurance heat på söndag. Sen kör NSHC ett sextimmarsrace på lördagen med start ca 12.00. Och på söndag är det dags för ERCup att köra sitt sextimmarsrace med start kl 11.05.

Finalen avslutas med prisutdelning på kvällen för hela SSK-serien. Då vi också ska kora årets SSK-mästare. Vill du få plats? Boka bord redan nu, då det endast finns 100 platser i tältet. OBS! Anmälan är bindande. Pris 150 alt 170 kr. Maila info@sskracing.com

Välkomna till finalen på Karlskoga Motorstadion den 23-24 september!