Klara Supportklasser för 2017

Som många av er säkert redan har sett är kalendern för säsongen 2017 spikad med besök på fyra av Sveriges snabbaste och mest krävande banor. Nu börjar också arbetet bli klart med vilka supportklasser som kommer medverka på respektive tävlingshelg. Det ser onekligen ut att bli lika många spännande och fullmatade racehelger som under 2016. Med en blandning av både sprint- och långloppsklasser.

Premiären på Mantorp Park den 6-7 maj körs i MK Skandias regi med ett upplägg likt vårat eget Raceweek. Då det blir många klasser under en maxad racehelg som garanterat blir fartfylld. Men Mantorp har officiellt inte gått ut med exakt hur många klasser som kommer delta än. Men det vi vet nu är att förutom SSK kommer även SPVM och Superkart att köra.

Den 12-14 maj är det dags för Kinnekulle Historic Meeting där RHK och Legends bjuder på riktig racingnostalgi. Många klasser och många bilar där man kan se allt från Saab 96 Sport till gamla Formel 3-maskiner. Detta får ni inte missa!!!

SSK-seriens egna klasser bjuder alltid på sevärd racing och säsongen 2017 blir nog inget undantag där vi även fortsätter vårat samarbetet med SPVM – Sportvagnsmästerskapet som gästar deltävling två på Kinnekulle den 27-28 maj. Även här kan vi nog räkna med riktig många bilar på banan samtidigt för många förare brukar faktiskt ställa upp i både SSK- och SPVM-klasserna när möjlighet ges.

Andra tävlingshelgen för SSK & SPVM på Kinnekulle.
Vi ser farm emot en fullmatad sportvagnshelg på Kinnekulle den 27-28 maj.

Det lyckade samarbetet med Sveriges snabbaste långloppserie – ERCup fortsätter under 2017 då dom gästar oss vid tre tillfällen. ERCup kör sextimmarsrace och på Falkenbergs Motorbana den 17-18 juni blir första stoppet tillsammans, där SSK också gästas av snabba Radical och den oerhört populära klassen Ginetta GT5 Challenge. Som ser ut att gå mot sin bästa säsong på mycket länge med en prognos på omkring 20-25 bilar per deltävling. Inte mindre än 15 st Ginetta G40 finns nu i Sverige och tillsammans med ett gott antal G20 bäddar det för en mycket intressant serie 2017. Sprintklasserna kör lördag och långloppsåkarna på söndag.

När vi sen kommer fram till Raceweek på Kinnekulle den 28-30 juli så blir det återigen stor fest med alla SSK-klasser, SM i Superkart, Ginetta och det nya tillskottet Citroen DS3 Cup. Detta är en dansk klass som endast haft en svensk deltagare tidigare, Emrik Smedberg från Växjö. Emrik ska inte köra nästa säsong men då tar nya svenskar vid. Just nu är hela tre stycken klara för nästa säsong. Isac Aronsson, Filip Sandström och Erik Bertilsson. Samtliga har tidigare kört i Renault Junior Cup. DS3 Cup kör race i Danmark och Norge, men detta Sverigebesök ser vi som extra intressant då dessa svenska förare kan Kinnekulle ring riktigt bra. OBS! Raceweek är den enda helgen just nu där det fortfarande kan tillkomma klasser.

Mekracet på Kinnekulle Ring
Isac Aronsson testade sin Citroen DS3 på Kinnekulle under Mekhelgen 2016.

Deltävling fem körs på Karlskoga Motorstadion den 2-3 september där vi gästas av Radical och ERCup. SSK och Radical sprint kör sina race på Lördag. Sen kör Radical Endurance och ERCup på söndag.

Finalen 2017 avgörs på Kinnekulle den 23-24 september där vi likt Karlskogatävlingen gästas av Radical och ERCup, med ett liknade upplägg. Det blir även fest på lördag kvällen efter avslutad säsong.

Hoppas vi ses på banorna för en ny spännande säsong 2017!

Kalender för SSK-serien 2017

  • SSK 1 – Mantorp Park 6-7 maj – SSK, SPVM, Superkart
  • Kinnekulle Historic Meeting  12-14 maj – RHK, Legends
  • SSK 2 – Kinnekulle ring 27-28 maj – SSK, SPVM
  • SSK 3 – Falkenbergs Motorbana 17-18 juni – SSK, Radical, Ginetta, ERCup
  • SSK 4 – Kinnekulle ring (Raceweek) 28-30 juli – SSK, Ginetta, Superkart, Citroen DS3 Cup
  • SSK 5 – Karlskoga Motorstadion 2-3 sept – SSK, Radical, ERCup
  • SSK 6 – Kinnekulle ring (final) 23-24 sept – SSK, Radical, ERCup