Nya förare i Renault Junior Cup

Renault Junior Cup är en klass som fostrat många talanger genom åren. Och under 2016 har vi sett ytterligare nya förare som garanterat kommer gå långt i sina karriärer. Några av dom är redan klara för den danska klassen Citroen DS3 Cup 2017.

Renault Junior Cup är öppen för ungdomar som är mellan 13-18 år och ger bra möjligheter för dom som vill ta steget från bl a karting till riktig standardbil. Klassen hade ganska få deltagare under några år, men har nu verkligen fått rejält uppsving igen. Och under mekhelgen på Kinnekulle i höstas tog hela 7 stycken! racinglicens och har gett klartecken för start i denna ”talangfabrik” 2017.

Fjolårsmästaren Filip Sandström är tillsammans med Isac Aronsson och Erik Bertilsson dom förare som tar klivet från Renault Junior till DS3 Cup 2017. Dessa svenska förare ska försöka ge dom danska en bra match i år, och det tror vi garanterat att dom kommer göra också. Klassen gästar Raceweek på Kinnekulle ring den 28-31 juli. Missa inte det!

Emil Sonesson är en annan toppförare från 2016 som lämnar för nya utmaningar. Men han blir kvar i SSK-serien då han köpt Edvin Hellstens Volvo 850 och kommer då köra VolvoCupen 2017.

Om vi ska se till som förare som fortsätter i Renault Junior Cup. Så kan vi nog förvänta oss lite mer av bl a Eric Nilsson som knep ett par pallplatser i slutet av förra säsongen och får då stå lite som favorit i år. Men Adam Olinson kommer inte långt efter, för även han kommer garanterat kliva upp ett par placeringar i tabellen denna säsong. Närmast att utmana om vi ska titta till fjolårssäsongen blir nog Alexander Jeppsson, Martin Ling, Niklas Angbo och Frida Pettersson som även dom gett klartecken för en ny säsong. Men vi ska absolut inte räkna bort dom nya förare som kommer in i klassen. För flera av dom har tidigare kört karting och vet hur man snabbt tar sig runt en racerbanan. Frågan är bara hur fort dom kan anpassa sig till att köra en riktig racerbil!?

Nedan följer en lista på dom förare som just nu är klara för start i Renault Junior Cup 2017.

Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.
Ny titeljakt väntar i Renault Junior Cup 2017.

Förare som är klara för start i Renault Junior Cup 2017:

 • 12 – Elliot Sjögren (ny)
 • 15 – Martin Ling
 • 18 – Emma Reimby (ny)
 • 29 – Olle Jansson (ny)
 • 36 – Adam Olinson
 • 39 – Eric Nilsson
 • 42 – Alexander Hasselström (ny)
 • 54 – Wilmer Jonsson (ny)
 • 60 – Anton Andersson (ny)
 • 69 – Kristoffer Norling (ny)
 • 75 – Niklas Angbo
 • 84 – Alexander Jeppsson
 • 99 – Frida Pettersson

 

Ytterligare förare kan tillkomma innan säsongen startar på Mantorp Park den 6-7 maj.