Fler titelutmanare i SSK Klass 3

SSK Klass 3 är SSK-seriens värstingklass bland standardklasserna, där det mesta är tillåtet ur bilbyggarperspektiv. Intresset för klassen har fått ny fart igen och kommer att bli mycket intressant framöver.

SSK Klass 3 är uppdelad i A, B-och C, och bygger på ett vikt- och effektförhållande, där dom snabbaste kör i C-klassen. Under årens lopp har Klass 3 lockat många spektakulära bilar och kommer förhoppningsvis locka ännu fler i år. Där vi kan se fram emot nya spännande race under säsongen. För även om premiären på Mantorp bjöd på bra racing, så vi vet också att fler vässar nu klorna för att vara med och fajtas om titeln i klassen under 2017.

Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.
Många utmanar i SSK Klass 3.

I SSK Klass 3-A är Lars Brandström tillbaka i sin Ford Sierra och vann dubbel i premiären på Mantorp. Här kommer Ingemar Linuzon, Audi S2, precis som förra året ta upp jakten på titeln, där flera andra svenska förare som kör i Citroen DS3 Cup kommer gästköra så fort det ges tillfälle. I 3-A kommer vi även få se rutinerade tävlingsryttaren Cora Kummerling från Vadstena, som vunnit flera medaljer på Europanivå inom westernridning, göra debut. Cora kör sin första tävling i banracing på Kinnekulle den 27-28 maj, där hon tränat en del innan och kommer köra en Renault Clio för STC racing.

I SSK Klass 3-B ser fram emot en kamp mellan Martin Sventén, Ford Mustang och mästaren i 3-A 2016, Thomas Larsson, Porsche 944 turbo. Men herrarna för se upp för Simon Olsson, BMW Z4 Coupé och Mats Blomqvist, Nissan 200, som båda brukar stå på pallen när allt fungerar till 100%.

I snabbaste klassen, SSK Klass 3-C har vi flest utövare. Här har många tippat Joakim Carlsson, Porsche 968 som totalsegrare i år. Joakim vann ett race på Mantorp, men bröt det andra, där Joakim Broström, BMW GTR vann istället. Broström är osäker på hur många race det blir för hans del i SSK i år, men vi hoppas på att få se hans framfart fler gånger under säsongen. Flera snabba BMW-bilar finns det gott om i C-klassen, där även Sten Jarl, BMW M3 ALMS utmanar om segrarna tillsammans med Ronny Olsson, BMW Z4, Martin Jarl, BMW GTR V8, Samuel Johansson, BMW E36 M3, Per Gustavsson, BMW M3 GTR och den alltid lika glada stockholmaren John-Erik Öberg, BMW M1. I deltävling 2 på Kinnekulle kommer även Emil Löveryd till start i en Chevrolet Camaro, som garanterat inte blir helt ofarlig. En annan som konkurrenterna får se upp med är Stefan Pfister i en Lotus Europa, som delar bil med sonen Alexander, som kommer köra i Modsport. Teamet hade problem på Mantorp och kunde inte ta sig i mål, men nu hoppas dom på att bilen går som en klocka resten av säsongen ,så båda kan vara med och slåss om pallplatserna i SSK Klass 3 och Modsport.

Läs mer om SSK Klass 3 under fliken klasser.