Tuff kamp väntar för Carlsson

Joacim Carlsson från Huddinge tävlar i SSK Klass 3 med en Porsche 968. Detta är SSK-seriens ”värstingklass” bland standardklasserna. Här det mesta är tillåtet ur bilbyggarperspektiv. Intresset för klassen har fått ny fart och kommer att bli mycket intressant i framtiden. Man åker med ett vikt/effektförhållande. 

Här återfinns till exempel bilar som körts i STCC, Super Production och DTM mixat med Porschar och fantasifulla hembyggen.

Joacim Carlsson är inne på sin första säsong i SSK Klass 3 med en riktigt vass Porsche 968, en bil som från början byggdes av Mattias Andersson från Eskilstuna och som senare körde den med framgång i framförallt Modsport. Joacims första säsong i Porschen har startat riktigt bra och han dominerade senast på Kinnekulle, även fast det var varierande väder under dom båda loppen. Frågan är om hans segertåg ska fortsätta i rond 3 på Falkenbergs Motorbana den 17 juni, nu när fler snabba förare är tillbaka i klassen? Där vi bland annat får se den regerande mästaren i Klass 3-C, Leif-Henrik Börstad tillbaka i sin Lotus. Några andra som också är redo att slå sig in i dom främre leden är bl a, Anders Conradzon (BMW) som har fixat ny motor, Andreas Boström (BMW) som lagat bromsarna efter problem på Mantorp, Jesper Ojala (Seat) som också fixat ny motor. Men dessa kommer också till Falkenberg: Toni Persic (Camaro), Emil Löveryd (Camaro) och Mikael Lundvall (BMW). Vi ska heller inte räkna bort Sten och Martin Jarl (BMW) och Alexander Pfister (Lotus) som kommer ta i maximalt för att vinna i helgen, precis som Falkenbergs sonen, Samuel Johansson (BMW) kommer att göra för att stå överst på pallen inför hemmapubliken.

Sportvagnsmeeting på Kinnekulle Ring.
Joacim Carlsson laddar i sin Porsche 968.

I Klass 3-A laddar Lars Brandström för nya segrar i sin klassiska Ford Sierra, men får nog se upp för en snabb Filip Sandström som kommer från en framgångsrik helg i DS3 Cup på Ring Djursland. Och i Klass 3-B får Martin Sventén (Ford Mustang) se upp för vilt jagade Thomas Larsson (Porsche), Simon Olsson (BMW), och den alltid lika glada Ronnie Brandt (Volvo S60). Men vi får heller inte räkna bort Claes Hoffsten som kommer till start med sin gamla ”STCC Alfa”. Så vi ser fram emot två riktiga nagelbitare till race på Falkenbergs Motorbana den 17 juni. Missa inte detta! OBS! GRATIS INTRÄDE!

Kommer Martin Sventén ta ny seger i B-klassen?
Kommer Martin Sventén ta ny seger i B-klassen?