Halvlek i SSK-serien

Vi summerar ställningen i SSK-serien efter säsongens tre första deltävlingar och blickar fram emot Raceweek 2017.

I VolvoCupen är Stian Theodorsen i topp efter att tagit 3 segrar av 6 möjliga, men då är resten av placeringarna också pallplatser. Stian som får mycket körtid i år då han även deltar i norska GT5. Bakom skuggar Daniel Raatikainen som tyvärr har en nolla i protokollet, men Daniel som går mot sin bästa säsong i klassen kämpar på för att hänga på Stian, och kommer inte ge upp i första taget. 3:a är Emil Sonesson som hade det motigt på Falkenberg med krånglande växellåda. Men Emil är inne på sin första säsong i VolvoCupen och har överraskat genom att redan i premiären plocka hem sin första seger i klassen. Emil kommer garanterat revanschsugen till Raceweek på Kinnekulle. Filipe Skagerfält blir allt snabbare i sin Volvo 940 och är bara fyra poäng efter Emil. Därefter har vi Pernilla Nyström (5:a), Håkan Malmborg (6:a) och Sanna Andreasson (7:a). I SSK Klass 1 är Kjell Karlsson i topp före Ella Benje, som till Raceweek får sällskap av Jan O Gustavsson som gör comeback i sin VW Golf.

Stian och Daniel kämpar i toppen av VolvoCupen.
Stian och Daniel kämpar i toppen av VolvoCupen.

Eric Nilsson är storfavorit till totalsegern i Renault Junior Cup och toppar tabellen med 3 segrar och 3 andraplatser. 2:a är Michael Haflidason Häussler som ligger 60 poäng förre 3:an Elliot Sjögren, som hade det tufft i Falkenberg där han tappade bromsverkan på banans snabbaste parti och for av och in i däcksbarriären. Teamet lyckades få ihop bilen igen och Elliot kunde plocka viktiga poäng i race 2 för att behålla tredjeplatsen i tabellen. Alexander Jeppsson ligger 7:a, men tog sin första seger på Falkenbergs Motorbanan och kommer bli en tuff utmanare framöver. Hela 16 förare har hittills deltagit i klassen, så det är ett stort och starkt startfält i Renault Junior Cup 2017.

Snabba Tranås-tjejen Malin Hellman ledder SSK Klass 2 med sin BMW M3 före Svante Lundqvist och Mikael Levander, båda Opel. Bakom har en del förare tyvärr haft tekniska problem vilket har skapat en litet glapp i tabellen. Men det är långt ifrån över och en som garanterat kommer klättra i tabellen är Gunnar Olárs som gjorde comeback på Falkenberg och tog en övertygande dubbelseger i sin Vauxhall. Efter Gunnar finns det ett gäng snabba förare som också siktar på ny poängjakt under Raceweek, bl a Anders Svensson, Ingvar Nilsson och Richard Edberg.

I SSK Klass 3 har vi haft över 30 förare hittills i år, med en stor variation av bilar. Joacim Carlsson är den vassaste föraren av dom alla med en V8-matad Porsche 968. Joacim har plockat 5 segrar av 6 möjliga och ledder SSK Klass 3-C betryggande före Martin Jarl och Samuel Johansson, båda BMW. I SSK Klass 3-B är Martin Sventén, Ford Mustang, också en svår man att slå. Martin har bara segrar i år och ledder på 300 poäng före Simon Olsson, BMW Z3 och Mats Blomqvist, Nissan 200. i SSK Klass 3-A körde Lars Brandström, Ford Sierra och Ingemar Linuzon, Audi S2 ihop i Falkenberg vilket resulterade i att Lars tillslut fick bryta. Men Lars fick med sig några få poäng, vilket gör att han ledder tabellen före Otto Tjäder, Renault Clio och Tobias Hedberg, Porsche 944.

Kommer Martin Sventén ta ny seger i B-klassen?
Stor variation av bilar i SSK Klass 3.

I SSK Classic har det varit få förare på banan i år. Men till Raceweek gör Reine Carlsson comeback i SSK med sitt nya projekt, en Volvo PV. Vi ser fram emot att få se denna bil in action på Kinnekulle. Reine får med sig Jörgen Adlén, Ulf Andersson och Hasse Grönlund, så då ordning så gott som återställd i Classic Racing. Glöm inte bort att det även finns en standard klass i SSK Classic, så har du en historisk standardbil hemma är du välkommen till SSK-serien!

Nästa evenemang: Raceweek 2017 på Kinnekulle ring den 29-30 juli.