Nyhet från Briths Minnesfond

En av Brith Eklöfs sista önskningar var att man skulle starta en fond inom svensk racing som ska gynna ungdomar och deras väg uppåt i karriären. Denna minnesfond hade utdelning på Kinnekulle i samband med Raceweek den 29-30 juli 2017. 

Den förare som fick ta emot ett stipendium på 10.000 kr från minnesfonden var den regerande SSK- och Renault junior Cup- mästaren Filip Sandström från Göteborg, som i år tog klivet från SSK´s juniorklass till danska klassen Citroen DS3 Cup, som för övrigt gästade Kinnekulle för första gången denna helg.

På plats för att dela ut stipendiet var Barbro Jacobsson och Barbro Ekstrand, som också motiverade utdelningen av stipendiet med att Filip har gjort bra resultat i sin ändå korta karriär, där han också blev SSK-mästare 2016. I år kör han DS3 Cup där han redan tagit en seger och ligger nu på en tredjeplats i serien. (Filip vann för övrigt det första racet i klassen här på Kinnekulle). Filip fick även ta emot ett pris i form av hand, som ska likna den handske som Brith alltid hade med sig till line up för att visa förarna tydligt hur många minuter det var kvar till race.

Filip blev överraskad men oerhört glad för stipendiet, där han efteråt meddelade att pengarna kommer gå till en fortsatt satsning på DS3 Cup, där planen just nu är att köra även säsongen 2018.

Vi önskar Filip lycka till i sin fortsatta karriär!

Barbro Jacobsson, Filip och Barbro Ekstrand.
Barbro Jacobsson, Filip och Barbro Ekstrand.