Viktig kamp väntar i SSK-serien

Lördagen den 2:a september gästar SSK-serien Karlskoga Motorstadion för den femte och näst sista deltävlingen i år. Allt kommer att avgöras på en dag, så förarna har ett intensivt program framför sig nu när det är dags att jaga dom viktiga poängen innan finalen på Kinnekulle den 23:e september.

I Renault Junior Cup knep Eric Nilsson en dubbelseger under Raceweek och har skapat sig ett bra utgångsläge inför helgen i Karlskoga. Eric toppar tabellen på 740 poäng (just nu flest av alla i SSK-serien). Tvåa är Michael Haflidason på 594 poäng och trea är årets överraskning – Elliot Sjögren som har en seger med sig i bagaget, men ligger endast 34 poäng efter Michael på 560 poäng. Anton Bergström hittade farten senast på Kinnekulle och tog där sin första pallplats i klassen när han körde in som 3:a. Anton ligger nu fyra i tabellen på 470 poäng, men har siktet inställt på fler pallplatser innan säsongen är slut.

Anton Bergström jagar fler poäng och pallplatser.
Anton Bergström jagar fler poäng och pallplatser.

Norges snabbaste Volvoförare – Stian Theodorsen har 4:a segrar hittills i år och ledder VolvoCupen på 694 poäng. 168 poäng efter ligger Daniel Raatikainen på 526 poäng, som gjorde en bra insats senast på Kinnekulle där han tog två andraplatser. Trea i tabellen på 492 poäng är Bengtsfors talang – Emil Sonesson som har gjort en bra debutsäsong i VolvoCupen, men måste ta i runt Gelleråsen om han ska närma sig Daniel och Stian inför avslutningen på säsongen.

Stian i topp i VolvoCupen.
Stian i topp i VolvoCupen.

I SSK Klass 1 är det Kjell Karlsson som kört flest deltävlingar i år och han ledder klassen på 285 poäng. Tvåa är Ella Benje på 190 poäng, som gjorde comeback när SSK gästade Falkenberg tidigare. Ella som är regerande mästare kommer göra vad hon kan för att närma sig Kjell i tabellen. Trea är Jan O Gustavsson på 75 poäng.

Tranås stolthet – Malin Hellman har i och med dubbelsegern på Kinnekulle bra läge i SSK Klass 2. Malin toppar tabellen på 347 poäng och ligger exakt 100 poäng före tvåan Mikael Levander som har 247 poäng. Svante Lundkvist ligger trea på 221 poäng, men har bra möjligheter att ta upp kampen med Mikael och Malin, för Svante får allt bättre fart i sin Opel Ascona och snart borde nog en seger vara inom räckhåll. Bakom skuggar Gunnar Olárs i sin Vauxhall på 170 poäng.

I SSK Klass 3 har Joakim Carlsson prenumererat på förstaplatserna i år med sin brutalt snabba Porsche 968. Carlsson blir en svår nöt att knäcka för konkurrenterna men dom ligger inte på latsidan utan jobbar på i garagen och kommer definitivt att göra vad dom kan för att ge honom en fajt på ny asfalterade Gelleråsen. Joakim ledder Klass 3-C på 722 poäng, tvåa Samuel Johansson på 528 poäng och trea Martin Jarl på 424 poäng. I Klass 3-B tog Simon Olsson från Helsingborg över ledningen i tabellen med sin BMW, då Martin Sventén fick bryta senast på Kinnekulle med trasig motor i sin Ford Mustang. Simon har 314 poäng och Martin nu tvåa på 300 poäng. Trea är Mats Blomqvist på 273 poäng. I Klass 3-A är det rutinerade Lars Brandström som ledder i sin klassiska Ford Sierra på 294 poäng, men bara 14 poäng efter är Otto Tjäder på 280 poäng. Trea är Filip Sandström på 150 poäng.

Ska Otto Tjäder ta över ledningen i Klass 3-A?
Ska Otto Tjäder ta över ledningen i Klass 3-A?

Dom äldsta bilarna hittar vi i SSK Classic och där har Ulf ”speedman” Andersson bäst fart i sin Volvo 140. Ulf som vi också kan kalla för ”Mr Classic Racing” då han varit med sedan starten av SSK Classic. Han har inte haft den tuffaste konkurrensen i alla deltävlingar, då flertalet av förarna haft tekniska problem under säsongen. Men nu verkar det som att fler fått ordning på sina bilar och kommer ut på banan när det närmar sig finalen 2017. Ulf ligger i topp på 200 poäng, tvåa är Stefan Axelsson på 180 poäng och trea, regerande mästaren Jörgen Adlén på 90 poäng.

Kom ihåg att det är 100 poäng för seger om det är 10 eller fler startande i klassen och 50 poäng om det är färre. Så det är långt ifrån avgjort!

Vi ses på Gelleråsen, Karlskoga den 2:a september. OBS! Fritt inträde!!!

Viktig kamp väntar i SSK-serien

Lördagen den 2:a september gästar SSK-serien Karlskoga Motorstadion för den femte och näst sista deltävlingen i år. Allt kommer att avgöras på en dag, så förarna har ett intensivt program framför sig nu när det är dags att jaga dom viktiga poängen innan finalen på Kinnekulle den 23:e september.

I Renault Junior Cup knep Eric Nilsson en dubbelseger under Raceweek och har skapat sig ett bra utgångsläge inför helgen i Karlskoga. Eric toppar tabellen på 740 poäng (just nu flest av alla i SSK-serien). Tvåa är Michael Haflidason på 594 poäng och trea är årets överraskning – Elliot Sjögren som har en seger med sig i bagaget, men ligger endast 34 poäng efter Michael på 560 poäng. Anton Bergström hittade farten senast på Kinnekulle och tog där sin första pallplats i klassen när han körde in som 3:a. Anton ligger nu fyra i tabellen på 470 poäng, men har siktet inställt på fler pallplatser innan säsongen är slut.

Anton Bergström jagar fler poäng och pallplatser.
Anton Bergström jagar fler poäng och pallplatser.

Norges snabbaste Volvoförare – Stian Theodorsen har 4:a segrar hittills i år och ledder VolvoCupen på 694 poäng. 168 poäng efter ligger Daniel Raatikainen på 526 poäng, som gjorde en bra insats senast på Kinnekulle där han tog två andraplatser. Trea i tabellen på 492 poäng är Bengtsfors talang – Emil Sonesson som har gjort en bra debutsäsong i VolvoCupen, men måste ta i runt Gelleråsen om han ska närma sig Daniel och Stian inför avslutningen på säsongen.

Stian i topp i VolvoCupen.
Stian i topp i VolvoCupen.

I SSK Klass 1 är det Kjell Karlsson som kört flest deltävlingar i år och han ledder klassen på 285 poäng. Tvåa är Ella Benje på 190 poäng, som gjorde comeback när SSK gästade Falkenberg tidigare. Ella som är regerande mästare kommer göra vad hon kan för att närma sig Kjell i tabellen. Trea är Jan O Gustavsson på 75 poäng.

Tranås stolthet – Malin Hellman har i och med dubbelsegern på Kinnekulle bra läge i SSK Klass 2. Malin toppar tabellen på 347 poäng och ligger exakt 100 poäng före tvåan Mikael Levander som har 247 poäng. Svante Lundkvist ligger trea på 221 poäng, men har bra möjligheter att ta upp kampen med Mikael och Malin, för Svante får allt bättre fart i sin Opel Ascona och snart borde nog en seger vara inom räckhåll. Bakom skuggar Gunnar Olárs i sin Vauxhall på 170 poäng.

I SSK Klass 3 har Joakim Carlsson prenumererat på förstaplatserna i år med sin brutalt snabba Porsche 968. Carlsson blir en svår nöt att knäcka för konkurrenterna men dom ligger inte på latsidan utan jobbar på i garagen och kommer definitivt att göra vad dom kan för att ge honom en fajt på ny asfalterade Gelleråsen. Joakim ledder Klass 3-C på 722 poäng, tvåa Samuel Johansson på 528 poäng och trea Martin Jarl på 424 poäng. I Klass 3-B tog Simon Olsson från Helsingborg över ledningen i tabellen med sin BMW, då Martin Sventén fick bryta senast på Kinnekulle med trasig motor i sin Ford Mustang. Simon har 314 poäng och Martin nu tvåa på 300 poäng. Trea är Mats Blomqvist på 273 poäng. I Klass 3-A är det rutinerade Lars Brandström som ledder i sin klassiska Ford Sierra på 294 poäng, men bara 14 poäng efter är Otto Tjäder på 280 poäng. Trea är Filip Sandström på 150 poäng.

Ska Otto Tjäder ta över ledningen i Klass 3-A?
Ska Otto Tjäder ta över ledningen i Klass 3-A?

Dom äldsta bilarna hittar vi i SSK Classic och där har Ulf ”speedman” Andersson bäst fart i sin Volvo 140. Ulf som vi också kan kalla för ”Mr Classic Racing” då han varit med sedan starten av SSK Classic. Han har inte haft den tuffaste konkurrensen i alla deltävlingar, då flertalet av förarna haft tekniska problem under säsongen. Men nu verkar det som att fler fått ordning på sina bilar och kommer ut på banan när det närmar sig finalen 2017. Ulf ligger i topp på 200 poäng, tvåa är Stefan Axelsson på 180 poäng och trea, regerande mästaren Jörgen Adlén på 90 poäng.

Kom ihåg att det är 100 poäng för seger om det är 10 eller fler startande i klassen och 50 poäng om det är färre. Så det är långt ifrån avgjort!

Vi ses på Gelleråsen, Karlskoga den 2:a september. OBS! Fritt inträde!!!